Rotterdam maakt zich op voor Wereldhavendagen

29-08-17

Rotterdam maakt zich op voor de veertigste editie van de Wereldhavendagen, met als thema ‘Werelds!’ Dit grootste maritieme evenement van Nederland, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, opent aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag haar deuren voor het publiek. Grootste publiekstrekker van de Wereldhavendagen is het speciale-lading-schip BigRoll Baffin, dat al ligt afgemeerd aan de Parkkade in Rotterdam. Daar wordt het schip momenteel voorbereid op de ontvangst van vele duizenden bezoekers en haar varende hoofdrol tijdens de muzikale show op de zaterdagavond.

De BigRoll Baffin vormt samen met een keur van andere zee- en binnenvaartschepen de kern van dit maritieme evenement. De Koninklijke Marine is daarbij traditiegetrouw aanwezig met een groot aantal schepen. Daaronder bevindt zich onder andere Zr.Ms. Karel Doorman, het grootste schip van de marine. Ook schepen zoals het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp, patrouilleschip Zr.Ms. Holland en de onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis zijn aanwezig. Leden van het Korps Mariniers verzorgen een programma op de Parkkade, waar zij operationele activiteiten voor jong en oud organiseren.

Level 42

De zaterdagavond staat in het teken van een ‘Wereldse’ avondshow, verzorgd aan boord van de BigRoll Baffin. Dit schip ligt voor die gelegenheid midden op de Nieuwe Maas, zodat de show van de kades en de brug goed voor het publiek is te zien. Tussen 21.00 en 22.45 uur treden daar artiesten vanuit alle windstreken van de wereld op. De daverende slotact van de show wordt daarbij verzorgd door de Britse jazzfunk-groep Level 42. Zij scoorden in de jaren 80 hun grootste hits met nummers als “Lessons In Love” en “Running In The Family”. Van ‘eigen bodem’ treden onze sterren Nielson, bekend van zijn grote hit ‘Sexy als ik dans’, Fuse en de Rotterdamse Sabrina Starke op.

Grote variëteit

Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele kade-activiteiten, die zich uitstrekken van Katendrecht tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag demonstraties op het water bekijken. Ze krijgen daarbij uitleg over de haven en de maritieme sector. Daarnaast is een groot scala aan excursies die veel dieper de haven in gaan. Deze moeten vooraf tegen betaling worden geboekt, via de website van de Wereldhavendagen.

De Wereldhavendagen vinden plaats van 1 tot en met 3 september. 

Meer nieuws