Rotterdam Topsport maakt keuzes voor de toekomst bekend

04-02-15

Rotterdam Topsport heeft haar keuzes voor de toekomst bekendgemaakt. Door de bezuinigingen waardoor de organisatie de komende jaren wordt getroffen, heeft Rotterdam Topsport na overleg met Sport en Cultuur en Rotterdam Sportsupport keuzes gemaakt om in de toekomst te focussen op de financiële ondersteuning van zes topsportverenigingen en zeven Regionale Talentcentra (RTC’s)

In 2015 moet Rotterdam Topsport 200.000 euro bezuinigen en in de jaren daarop zelfs 500.000 euro. Rotterdam Topsport heeft in november 2014 van de gemeenteraad de opdracht gekregen om de inzet op het gebied van topsport te focussen op de sporten die voor Rotterdam het belangrijkste zijn en passen bij het integrale sportbeleid (topsport-breedtesport-schoolsport). Ook is Rotterdam Topsport gevraagd om de inzet ter ondersteuning van topsportverenigingen en talentcentra te versoberen en meer focus aan te brengen in de activiteiten op dit gebied. 

Topsportverenigingen

Uiteindelijk zijn er zes focussporten aangewezen en zullen de volgende topsportverenigingen financieel ondersteund blijven worden: Rotterdam Basketbal, Curaçao Neptunus (honkbal), Hockeyclub Rotterdam, TPP Rotterdam (zaalvoetbal), Budokan Rotterdam (judo) en Roeien in Rotterdam (Skadi en De Maas). Dit betekent ook dat er zeven sporten niet langer financieel zullen worden ondersteund door Rotterdam Topsport: Fusion Rotterdam (volleybal), Victoria Squash, HARO Rotterdam (handbal), FvT Rotterdam (tafeltennis), Unity’99 (karate) en Binnenland Rotterdam (damesbasketbal).

Regionale Talentencentra

De afgelopen vier jaar zijn er in samenwerking met de nationale sportbonden 12 Regionale Talentcentra gestart voor Rotterdamse talentvolle sporters. Echter wegens de bezuinigingen kan Rotterdam Topsport nog zeven Regionale Talentcentra in de toekomst blijven ondersteunen. Dit betreffen het RTC (Beach) Volleybal, RTC Basketbal, RTC Honkbal, RTC Boksen, RTC Judo, RTC Roeien, RTC Atletiek. De RTC’s Tafeltennis,  Hippische sport,  Handbal, Squash en Korfbal komen niet meer in aanmerking voor een financiële bijdrage van Rotterdam Topsport.

Hans den Oudendammer, algemeen directeur Rotterdam Topsport: 'De betreffende verenigingen en talentcentra zijn inmiddels allemaal geïnformeerd. De aangebrachte focus blijft ons in staat stellen om intensief met de clubs en talenten aan de slag te gaan. Het topsportbeleid van de afgelopen 25 jaar wordt onverminderd en met veel inzet verder voortgezet. Rotterdam wil immers haar vooraanstaande positie in Nederland behouden!'

 

Meer nieuws