Rotterdam vijfde in top tien Lonely Planet

28-10-15

Rotterdam staat op de vijfde plek in de lijst van reisgids Lonely Planet van beste steden om wereldwijd te bezoeken. De stad is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de lijst.

Een jaar lang staat Rotterdam uitgebreid op de website van Lonely Planet, bezocht door miljoenen reizigers die inspiratie zoeken. In het boek, wereldwijd verkocht, staat in vier pagina’s wat zo bijzonder is aan Rotterdam. Volgens Rebecca Law van Lonely Planets hangt er een echte buzz rond de stad, met al z’n nieuwe architectuur: ‘In Rotterdam gebeurt het nu’.

Directeur Ron Voskuilen, stadspromotor Rotterdam Partners, is overtuigd dat het lijstje meer invloed heeft dan alleen op het toerisme. ‘Het helpt ons om nieuwe bedrijven te trekken. Mensen willen steeds liever in Rotterdam wonen, werken en een nachtje slapen. Ook merk je dat steeds meer Rotterdammers trots zijn op hun stad, dat is met 14 procent gestegen’.

De beste stad om te bezoeken is Kotor, een havenstad in Montenegro. Op plek twee staat Quito, de hoofdstad van Ecuador, gevolgd door de Ierse hoofdstad Dublin. Het Maleisische George Town staat op de vierde plaats.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Meer nieuws