Rotterdam voor achtste keer op rij tweede congresstad

11-05-15

Rotterdam is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot tweede congresstad van Nederland. Uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association) blijkt dat de havenstad in 2014 de gaststad was van 31 internationale associatiecongressen.

Deze internationale associatiecongressen, die voldoen aan de voorwaarden gesteld door ICCA, brachten in 2014 gezamenlijk ruim achttien miljoen euro aan bestedingen op. 'Ons sterke imago als kennisstad is voor organisatoren van grote internationale congressen een belangrijk argument om naar Rotterdam te komen. Van alle bezoekers, geven congresgangers het meeste geld uit. De internationale associatiemarkt geldt bovendien als relatief ongevoelig voor de conjunctuur. Daar liggen dus kansen voor Rotterdam', stelt Maarten Struijvenberg, wethouder werkgelegenheid en economie.

Nationale ontwikkeling

Ook Nederland doet het goed als internationale speler op de congresmarkt. In totaal vonden in Nederland vorig jaar 307 associatiecongressen plaats. Nederland staat daarmee negende op de wereldranglijst. De nationale lijst wordt aangevoerd door Amsterdam met 133 congressen. De ICCA verwerkt alleen de associatiecongressen met een minimum van vijftig deelnemers. 

Meer nieuws