Rotterdam wil extra brug over de Maas

24-04-15

Rotterdam bekijkt opnieuw serieus de mogelijkheden voor een extra brug over de Maas. Volgens wethouder Pex Langenberg (Verkeer, D66) is dat nodig vanwege het almaar groeiende autoverkeer. ‘Als er nu een oeververbinding wordt afgesloten, heb je meteen een hartinfarct’, verklaart Langenberg in het AD/Rotterdams Dagblad de noodzaak van een nieuwe verbinding.

Langenberg laat uitzoeken wat zo'n brug zou kosten, waar die het best kan komen en of er ook fietsers en openbaar vervoer heen moet. Momenteel zijn Rotterdam-Zuid en -Noord met elkaar verbonden via de Van Brienenoordbrug, Willemsbrug, Erasmusbrug en de Maastunnel. Een nieuwe tunnel is te duur; zoveel is al duidelijk. 

In het verleden werd al vaker gesproken over een nieuwe brug, maar ontbraken de financiële middelen daarvoor. Ook nu is er weinig tot geen budget. 'Zo'n brug kost al gauw 200 miljoen euro', zegt Langenberg. 'Maar we kunnen bij het rijk gaan kijken. We willen graag de World Expo in 2025. Dat gaat ongelooflijk veel bezoekers trekken.'

 

Meer nieuws