Algemeen nieuws

Rotterdamse Havenondernemers geven gul

17-10-22

Het Haven Charity Gala Rotterdam heeft donderdag 1 september 1.266.000 euro opgeleverd. De verzamelde havenondernemers beleefden een uitstekend verzorgde, onvergetelijke avond en gaven gul voor de twee geselecteerde goede doelen: het Leontienhuis en Support Casper!

In de watten gelegd

Met een recordaantal verkochte tafels en meer dan 500 gasten was de derde editie van het Haven Charity Gala Rotterdam succesvoller dan ooit. De aanwezigen waren afkomstig uit alle logistieke en havensectoren. Ze vermaakten zich uitstekend en werden de hele avond in de watten gelegd in de nieuwe Rotterdamzaal van Ahoy Rotterdam. Er waren dit keer ook opvallend veel buitenlandse genodigden, onder meer uit België, Bahama’s, Dubai en Australië. 

Op de koffie bij Mark Rutte

De aanwezige havenprominenten lieten zich niet onbetuigd bij de spectaculaire loting en veiling. Een groot aantal van de vele unieke kavels was belangeloos beschikbaar gesteld door bedrijven en organisaties, die in veel gevallen op de avond zelf ook vertegenwoordigd waren en volop meeboden op andere geveilde objecten. Enkele zeer gewilde topstukken waren een VIP-bezoek aan de Formule 1-race in Abu Dhabi, een bijzondere Harley Davidson en een ontvangst op de koffie bij minister-president Mark Rutte.

Casper van Eijck en Leontien van Moorsel

De netto-opbrengst van het gala is deze keer bestemd voor twee goede doelen. Support Casper! benut het geld voor onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker door prof. dr. Casper van Eijck en zijn team. Het Leontienhuis van Leontien Zijlaard-van Moorsel helpt patiënten met een eetstoornis op weg naar hun herstel.

Persoonlijke verhalen

De presentatie was in handen van Sander de Kramer en Fatima Moreira de Melo. Zij interviewden op het podium onder meer patiënten én Casper van Eijck en Leontien Zijlaard-van Moorsel zelf. De vaak zeer persoonlijke verhalen werden afgewisseld met spetterende optredens van O’G3NE, Xander de Buisonjé, John Paul Chacon, Anita Meijer en Lee Towers, die ook als ambassadeur aan het Haven Charity Gala Rotterdam is verbonden.

Meer nieuws