Rotterdamse Museumnacht gaat toch door

21-01-15

Goed nieuws voor cultuurliefhebbers: de Rotterdamse Museumnacht gaat toch door. Op zaterdag 7 maart 2015 (van 20.00 tot 24.00 uur) openen tientallen musea en culturele instellingen in de stad. Zoals in voorgaande jaren kan publiek met een passe-partout van 17,50 euro per persoon in de avonduren “kunsthoppen” en genieten van wat cultureel Rotterdam te bieden heeft.

Een aantal maanden geleden werd de stekker getrokken uit de Rotterdamse Museumnacht, omdat een aantal grote musea afhaakte. Onder de culturele instellingen bleef niettemin een groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse Museumnacht die zij nu zelf organiseren. Alle musea in de stad die aan de voorgaande editie deelnamen en veertien culturele instellingen en galeries gaven aan weer mee te doen om het evenement voor de stad te behouden.

Directeur van het Nederlands Fotomuseum Ruud Visschedijk zegt namens de deelnemers: ‘Met deze editie gaan we terug naar de kern; laten we zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben. Alle deelnemers samen staan garant voor meer dan zestien tentoonstellingen en kleinere presentaties. Dat moet genoeg zijn voor een fantastisch avondje uit.’

Dit zijn de deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting- en Douanemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, CBK, Chabot Museum, Feyenoord Museum & rondleidingen, Galerie Frank Taal, Stadsarchief Rotterdam, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art. 

Meer nieuws