Rotterdamse ondernemers maken terugkeer fietsexamen mogelijk

25-02-16

De terugkeer van het praktijk verkeers- en fietsexamen op Rotterdam-Zuid wordt mogelijk gemaakt door Rotterdammers 4 Rotterdammers (hierna te noemen R4R). R4R investeert altijd een deel van de contributie van zijn donateurs, Rotterdamse ondernemers, in de stad om culturele initiatieven, sportverenigingen en evenementen te ondersteunen.

Voor het komende jaar heeft R4R ervoor gekozen om het fietsexamen terug te brengen op Rotterdamse basisscholen. Alle groep 7-leerlingen van de scholen op Rotterdam-Zuid kunnen meedoen aan het praktisch fietsexamen. Het terugbrengen van het aantal jeugdige verkeersslachtoffer is een belangrijke doelstelling.

Halo Jobbing zet zich binnen het Rotterdamse basisonderwijs al jaren in om leerlingen in contact te brengen met educatieve, sportieve en/of creatieve activiteiten. De afgelopen 5 jaar heeft hij voor honderden basisscholen in Den Haag en Amsterdam het praktijk verkeer- en fietsexamen georganiseerd.

Met telkens een hoger aantal deelnemers die slagen en veelal positieve feedback van de scholen wordt dit evenement volgend jaar opnieuw door ons georganiseerd. Dit fietsexamen zal dit jaar ook in Rotterdam-Zuid grootschalig worden georganiseerd.

 

Meer nieuws