RRR2016: Netwerken op de Nieuwe Maas

22-03-16

Het nuttige met het aangename combineren, maar dan wel op een manier die grote aantrekkingskracht heeft op de moderne zakenman én -vrouw. Dat biedt de Rotterdam RibRally: een sportieve spanning met snelle boten, prima verzorging, interessante gasten en een zeer aansprekend goed doel: Lymph & Co. Op vrijdagmiddag 16 september vindt de vijfde editie plaats. Het netwerkevent op en aan de Nieuwe Maas is dit jaar groter dan ooit.

In vijf jaar tijd heeft de Rotterdam RibRally een vaste plek op de zakelijke evenementenkalender en in de harten van sponsors en deelnemers gewonnen. Gevraagd naar de kern van het succes antwoordt Johan van Eekhout, founder en medeorganisator: ‘Het competitie-element spreekt ondernemers aan; die zijn van nature competitief ingesteld. Alle onderdelen versterken elkaar’, vervolgt hij: ‘De locatie, de goede ambiance. Je hebt als ondernemer zelf een leuke en enerverende middag, maar het is ook zakelijk interessant. Je komt er goede, potentiële relaties tegen en kunt ook je eigen relaties uitnodigen voor een hoogwaardig netwerkevent.'

'Iedereen wordt volop uitgenodigd voor voetbal, tennis en golf. Maar dit is écht anders. Mensen vinden het ook wel een beetje spannend. Je bent samen op het water en vaart met hoge snelheid langs de skyline van Rotterdam.’

Populair

Zoals de naam zegt, wordt er gevaren met RIB’s. Deze Rigid-Inflatable Boats zijn stabiel en wendbaar en kunnen dankzij hun hoge motorvermogen snelheden halen tot negentig kilometer per uur. Voor de rally komen er dertien naar Rotterdam. ‘Dat is ook meteen het maximum aantal dat in Nederland te krijgen is in gelijke boten’, zegt Van Eekhout.

Er zijn twee heats. Met zes bemanningsleden per RIB betekent dit 26 teams en 156 deelnemers. Dat is een recordaantal. In februari waren er al achttien boten verkocht. De populariteit is ook af te meten aan de herkomst van de deelnemende bedrijven. Die komen niet meer alleen uit Rotterdam. ‘Ze zijn eveneens afkomstig uit de “omstreken”, die overigens steeds wijder worden’, merkt Van Eekhout.

Om met de RIB’s op de Nieuwe Maas te mogen varen, hoeft de organisatie geen vergunning aan te vragen. In tegenstelling tot Amsterdam, waar op het IJ snelheidsrestricties gelden. Was de Rotterdam RibRally een race geweest, dan was het een ander verhaal. Maar dat is het niet. Het is echt een rally. Er wordt wel hard gevaren, maar het is niet alleen snelheid waar het op aan komt. Je moet ook speuren, onderweg punten herkennen en vragen beantwoorden.

De start is spectaculair: vol gas vooruit! Maar zodra de boten onder de Erasmusbrug door zijn, gaan ze hun eigen weg. Onderweg voeren de teams de opdrachten uit. De uitslag wordt bepaald door de tijd én het aantal goede antwoorden. Het winnende team ontvangt de RRR2016 trofee.

Veiling

Nadat alle boten zijn teruggekeerd, is er een veiling met bijzondere items. De opbrengst daarvan, inclusief de botenverkoop, is bestemd voor Lymph & Co. Dit is het tweede (van drie) jaar dat de Rotterdam RibRally zich heeft verbonden aan deze stichting, die geld inzamelt voor onderzoek naar lymfklierkanker. Vorig jaar kon de organisatie dertigduizend euro overmaken. Bernhard van Oranje, die zelf aan de ziekte heeft geleden, is oprichter van Lymph & Co. Hij nam vorig jaar de cheque in ontvangst.

De organisatoren en ambassadeurs (Johan van Eekhout, Victor Visser, Guus Drijver, Okke Groeneweg, Peter van der Linden, Helma van Dijk) overhandigden de cheque vorig jaar aan Bernhard van Oranje (rechts).

Een complete boot kost 1.500 euro. Losse zitplaatsen 295 euro. De RIB’s vertrekken vanuit de Veerhaven. De ontvangst is in de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas.

Jaar na jaar trekt het evenement ook meer mensen die niet meevaren, maar wel willen kijken en netwerken. Voor hen zijn er kadekaarten te koop. Voor 95 euro per stuk.

In 2015 waren er in totaal 240 deelnemers en kadegasten. Voor dit jaar rekent de organisatie op 240 tot 300 mensen. Het officiële programma duurt tot 18.00 uur. Maar wie dat wil, kan langer blijven en kiezen voor een extra optie: De Maas serveert aansluitend een RRR2016-buffet. Uiteraard komt ook hiervan een deel ten goede aan Lymph & Co.

Sponsors

Van Eekhout hoopt dit jaar nóg meer geld te werven voor Lymph & Co. 'Het evenement is groter en de organisatie groeit ieder jaar in haar professionaliteit.' Mede-organisatoren zijn Victor Visser (Trends ICT Groep), Peter van der Linden (ADTS Groep) en Okke Groeneweg (Buro Zero).

'Afgelopen jaar is er een stichting opgericht. We zijn met een aantal partijen in gesprek over hoofdsponsoring. Als dat lukt, gaan we over die 30.000 euro van vorig jaar heen.'

Interesse in een boot of kadekaarten? Of wil je een bijzonder veilingitem inbrengen? Kijk dan op www.rotterdamribrally.nl of neem contact op via (010) 436 38 30.

TEKST: MARTIN DEKKER
FOTO’S: ROTTERDAM RIBRALLY

Meer nieuws