Ruud Vat koninklijk onderscheiden

02-02-15

Maandag 2 februari is een mooie dag geworden voor Ruud Vat. De ondernemer werd maandagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het veertigjarig bestaan van zijn bedrijf in het Wereldmuseum.

Ruud Vat (foto, links) is de derde generatie uit zijn familie die actief is in de transport- en logistieke sector. Ooit begon hij zijn bedrijf aan een keukentafeltje met niet meer dan een telex. Nu speelt zijn bedrijf een grote rol in de branche en zijn er zo’n 300 medewerkers. Onlangs fuseerde VAT Logistics met Neele Transport, waardoor het bedrijf sindsdien als Neele-VAT Logistics door het leven gaat.

Ambassadeur

De heer Vat is al langdurig bestuurslid van FENEX, de brancheorganisatie voor expeditie en logistiek. Onder zijn voorzitterschap zijn de krachten gebundeld met TLN, Transport Logistiek Nederland. Vat speelde daarin een grote rol. Hij werd ook bestuurslid van TLN en betoont zich een echte ambassadeur voor de organisatie en voor de sector in z’n geheel.

Ruud Vat zet zich ook in voor de belangen van de havengemeenschap in de regio, bijvoorbeeld als bestuurslid van Deltalinqs en als adviseur van Nederland Distributieland.Binnen en buiten de sector wordt Ruud Vat bijzonder gewaardeerd als gesprekspartner. Niet in het minst om zijn constructieve en scherpe visie op de transportsector.

Meer nieuws