Samenwerking Gemeente Rotterdam en BMW Group

14-09-18

De Gemeente Rotterdam en BMW Group tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar. De samenwerking komt voort uit grote ambities in duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie.

Ook is er ruimte voor innovaties en experimenten. De gemeente en de autofabrikant gaan werken aan projecten op het gebied van onder andere duurzaamheid en mobiliteit met als doel een gezonde en toekomstbestendige stad. Rotterdam is hiermee de eerste stad buiten Duitsland waar een dergelijke transitieproeftuin wordt gestart.

Toekomst
‘BMW wil de toekomst van mobiliteit helpen vormen. Naast een rijke geschiedenis in mobiliteit, hebben we de expertise en kennis van nieuwe oplossingen. Van elektrisch rijden tot het beheer van parkeerplaatsen en laadinfrastructuur’, zegt bestuurder Peter Schwarzenbauer van BMW Group AG.

Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) deelt deze visie. ‘Het is bijzonder waardevol om expertise en technologie te bundelen. Zo kunnen we concrete stappen maken die ook voor andere steden in onze regio interessant kunnen zijn. Via onze internationale netwerken kunnen we ook steden over de hele wereld vooruithelpen.’ Het eerste project, Electric City Drive, is al vlak voor de ondertekening van de overeenkomst bekendgemaakt. Bonte: ‘Ik vind het belangrijk om vaart te maken, deze snelle start is heel welkom. Ik verwacht snel nieuwe projecten te kunnen aankondigen.’

Gemeente Rotterdam en BMW Group willen plug-in hybride-rijders helpen het beste uit de elektrische aandrijving hun auto te halen. Daarom start op 20 september Electric City Drive, een nieuw en uniek Rotterdams pilotproject. Dit project helpt rijders zoveel mogelijk elektrisch te rijden en zo bij te dragen aan verbetering van de Rotterdamse luchtkwaliteit en vermindering van CO2-uitstoot in de stad. Aan deze pilot kunnen rijders van plug-in hybride BMW’s en MINI’s deelnemen.

Meer nieuws