Skûtsjesilen-ponton benut voor extra event: Bourgoundisch Kralingen

16-04-15

Het ponton lag er toch, dus dacht Herman Vaanholt: waarom plakken we niet een evenement vast aan Skûtsjesilen Holland? Daarom is de Kralingse Plas op 30 en 31 mei het decor van Bourgondisch Kralingen, een culinair evenement op topniveau.

Nadat de tweede editie van Skûtsjesilen Holland (27-29 mei) is afgelopen, wordt het ponton van 2.500 vierkante meter razendsnel omgebouwd; de VIP-tafels gaan aan de kant en er komen lange bierbanken en -tafels voor terug. Op zaterdag 30 (13.00 – 23.00 uur) en zondag 31 mei (12.00 – 21.00 uur) is het vervolgens tijd voor Bourgondisch Kralingen, een wijnfestival met één groot culinair plein.

Culinaire wereldreis

'Bourgondiërs kunnen zich opmaken voor een culinaire wereldreis door Kralingen', zegt Herman Vaanholt in het AD/Rotterdams Dagblad. 'Zo'n twintig restaurants en wijnleveranciers presenteren hun mooiste gerechten en bijpassende wijnen. De nadruk zal liggen op lekkere gerechten uit allerlei landen.'

Hoe het idee ontstond? Vaanholt: 'Skûtsjesilen Holland was vorig jaar een groot succes, maar ook met veel kosten door het VIP-ponton in het water. We dachten: hoe kunnen we dit ponton beter benutten? Dus niet slechts voor drie dagen, maar voor meer dagen. Door onze connectie met De Tuin kwamen we al snel op iets met eten en drinken. Laagdrempelig, maar uniek. Iets dat Kralingen nog niet heeft.'

 

 

Meer nieuws