Sliedrechts bedrijf boekt droomopdracht in Nieuw-Zeeland

10-11-16

Voor Baggerbedrijf de Boer is de koninklijke handelsmissie naar Nieuw-Zeeland er een met een gouden randje. Het Sliedrechtse bedrijf mag er tien jaar lang het onderhoud verzorgen van vijf havens. Het contract is woensdag 9 november ondertekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ook de Nederlandse en Nieuw-Zeelandse ministers van Economische Zaken, Henk Kamp en Steven Joyce, waren daarbij.

Het langjarige contract betreft de havens van Napier, Taranaki, Timaru, Lyttelton en Tauranga. Bijzonder is dat deze concurrerende havens een gezamenlijke aanbesteding deden. Zodoende kan Baggerbedrijf de Boer permanent een baggerschip in Nieuw-Zeeland stationeren. Dat wordt de sleephopperzuiger Albatros.

Hollands glorie

‘We zijn zeer trots op het binnenslepen van dit contract’, aldus directeur Kees van de Graaf. ‘Als familiebedrijf richten wij ons op de lange termijn. Daar sluit dit tienjarig contract naadloos bij aan. Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen alle partijen en oer-Hollands glorie in den vreemde. Uiteraard was de aanwezigheid van de Koning en Koningin bij de ondertekeningsplechtigheid voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart.’

 

FOTOGRAFIE: VAN DER KLOET FOTOGRAFIE EN RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Meer nieuws