Smakelijk boek voor een goed doel (en een hoog cijfer)

21-03-16

Een smakelijk boek voor een goed doel, dat is “Aan tafel Met…” Eline Brouwer (18), Alexandra Cupedo (23), Romy van Deursen (19) en Marinka Verhoef (18) hebben succes met hun opdracht om een onderneming te starten, onderdeel van het tweede jaar van hun hbo-studie Small Business en Retail Management aan de Hogeschool Rotterdam. Het werd een uitgeverij. Hun (eerste?) boek vindt gretig aftrek.

Op 9 maart presenteerden de dames tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam het eerste exemplaar aan burgemeester Aboutaleb, die ook het voorwoord heeft geschreven. Hij steunt het initiatief omdat het een positief tegengeluid is in de negatieve sfeer rondom het vluchtelingendebat.

Aan tafel met… is dan ook niet zomaar een opdracht voor de hbo-studenten. Na bezoeken aan verschillende asielzoekerscentra hebben de studenten de persoonlijke verhalen en bijzondere recepten van vluchtelingen uit zes verschillende culturen gebundeld tot een bijzonder receptenboek.

Koken brengt mensen samen

‘Koken en eten brengt mensen samen’, vertelt Romy. ‘Met de recepten krijgt de lezer een kijkje in de keuken van andere culturen.’ Door de persoonlijke verhalen hoopt ze ook meer begrip te kweken voor de achtergronden van de vluchtelingen.

De studenten hebben alle recepten zelf bereid en gegeten. Wat ze zelf vast nog vaker zullen maken? ‘De Birmese curry; die vonden we alle vier het lekkerst.’

Ze hebben ook alle teksten en foto’s zelf gemaakt. Voor het drukken kregen ze steun van Hans Boogaerdt ’t Hooft (van hansdrukwerk.nl) die als coach verbonden aan de Hogeschool Rotterdam.

Bestellen

Het 40-pagina’s tellende receptenboek is voor € 17,95 te bestellen via www.aantafelmet.net. Van elk verkocht exemplaar gaat twee euro naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Een cijfer hebben ze nog niet gekregen voor hun opdracht. Romy: ‘Dat horen we pas aan het eind van dit studiejaar.’ Maar ze hebben al wel een verkoopsucces op hun naam.

Meer nieuws