Taxicentrales lanceren samen appAcab

05-12-16

De vier grootste taxicentrales van Nederland hebben de handen ineengeslagen en lanceren samen een nieuwe taxi app: appAcab. Met deze app spelen ze in op de groeiende behoefte van klanten naar een snelle en makkelijke manier om een taxi te bestellen, in welke stad ze ook zijn.

De Rotterdamse Taxi Centrale RTC is een van de vier initiatiefnemers. De app werkt ook in Utrecht (UTC), Amsterdam (TCA) en Den Haag (HTMC).

Het bestellen van een taxi met een app was al langer mogelijk bij de centrales, maar met de nieuwe app wordt ook de reiziger bediend die andere steden in Nederland bezoekt. Hij kan voortaan met één app eenvoudig in zijn eigen stad en in andere steden een taxi bestellen.  

Interesse uit andere steden

Er is al interesse uit andere steden. Daarom wordt verwacht dat appAcab snel een nog bredere dekking zal hebben. ‘Dit is een initiatief dat uit de centrales zelf komt, met het idee om bestaande klanten en elkaars klanten beter te kunnen bedienen’, aldus een woordvoerder van een taxicentrale die zich in de volgende fase zal aansluiten. ‘De vier grootste taxicentrales kiezen bewust voor deze samenwerking om hun klanten up-to-date en digitaal met deze service van dienst te kunnen zijn. Daarom voelt dit als een goed concept om ons bij aan te sluiten. ’

Coöperaties

Passagiers kunnen erop rekenen dat de rit wordt uitgevoerd door een gerenommeerd taxibedrijf. De klant kan er daardoor zeker van zijn dat de chauffeur de juiste opleiding, vergunningen en verzekeringen heeft.

De initiatief nemende taxicentrales zijn coöperaties waarbij de chauffeurs mede-eigenaar zijn van de centrale. Ze beloven: ‘Er is dus sprake van een solide en eerlijke dienst waarbij het gemak van technologie wordt gecombineerd met een eerlijke betaling en behandeling van de uitvoerende chauffeurs.’

Meer nieuws