Tentoonstelling over Coolsingel in Museum Rotterdam

06-11-17

Sinds 4 november is in Museum Rotterdam een tentoonstelling te zien over de Coolsingel, die op de schop gaat en de komende drie jaar verandert in een moderne stadsboulevard met veel groen, waar iedereen kan ontspannen, flaneren en winkelen.

Dit nieuwe hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van de straat is voor Museum Rotterdam aanleiding om een grootse tentoonstelling over de Coolsingel te organiseren. Want als één straat het verhaal van Rotterdam en zijn bewoners kan vertellen, dan is dat de Coolsingel. De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de ontwikkeling van deze straat: van middeleeuwse stadsgracht via slagader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad. 

Wat zegt de ontwikkeling van de Coolsingel over het zelfbeeld en de wisselende ambities van Rotterdam als stad?

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken. Maar het verhaal van de Coolsingel kan niet worden verteld zonder al die Rotterdammers die er ooit hebben gewerkt, geflaneerd, gefeest, geprotesteerd, gewinkeld en gerouwd. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tentoonstelling en brengen de Coolsingel als boulevard van emoties tot leven.

De tentoonstelling loopt tot 8 april 2018. Voor meer informatie kunt u hier kijken. 

Meer nieuws