Tien jaar Drechtsteden

08-03-16

Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht werken vandaag precies tien jaar samen in het Drechtsteden-bestuur. Op 8 maart 2006 ging de bestuurlijke samenwerking in zijn huidige vorm van start: de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden. Vrijdag 11 maart wordt het jubileum gevierd met een speciale Drechtstedendag voor genodigden.

Die dag wordt meteen benut om de regio in de schijnwerpers te zetten, te lobbyen en te netwerken. Hte Drechtstedenbestuur ontvangt onder meer Europarlementariërs, Kamerleden, bestuurders van de provincie Zuid-Holland, politici uit de Drechtraad en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit de regio.

Het ochtendprogramma is bedoeld voor Europarlementariërs en Kamerleden. Zij maken kennis met de regio en multinationals en de kansen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en slimme innovaties van scheepsbouw, maakindustrie en waterbouw. ’s Middags laten de Drechtsteden de gasten met praktische voorbeelden de kracht van de samenwerking en het maritieme karakter van de Drechtsteden zien.

 

FOTOGRAFIE: DRECHTSTEDEN

Meer nieuws