‘Tijd is nu rijp voor verkoop Schiecentrale’

20-01-18

De Gemeente Rotterdam gaat de Schiecentrale verkopen, die opdracht is gegeven aan internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Het kantorencomplex van circa 34.500 m2 ligt in het Lloydkwartier.

De gemeente heeft fors geïnvesteerd in zowel de gebiedsontwikkeling van het Lloydskwartier als in het kantorencomplex Schiecentrale. De voorgenomen verkoop is onderdeel van het beleid van Rotterdam om zich te richten op de kernportefeuille vastgoed.

'De Schiecentrale is een creatieve locatie voor creatieve ondernemers. De afgelopen jaren hebben we succesvol geïnvesteerd in deze ontwikkeling,’ zegt Maarten Tans, manager vastgoed Rotterdam.

‘De tijd is nu rijp voor verkoop. Dat is ook in lijn met ons beleid dat erop gericht is afscheid te nemen van commercieel vastgoed en te focussen op onze kernportefeuille vastgoed. Die portefeuille omvat maatschappelijk vastgoed zoals zwembaden, gymzalen, scholen, eigen kantoorhuisvesting en culturele gebouwen die belangrijk zijn voor het realiseren van gemeentelijke doelstellingen in bijvoorbeeld onderwijs, recreatie en cultuur.'

Meer nieuws