Twee vrouwen in raad van commissarissen RET

23-09-15

De raad van commissarissen van de RET heeft twee nieuwe gezichten gekregen. De Gemeente Rotterdam heeft, als aandeelhouder van de RET, twee nieuwe commissarissen benoemd.

Tineke Bahlmann, die naast commissaris ook tot voorzitter is benoemd, treedt, evenals Mirjam Nouwen, in oktober in dienst. Deze twee vacatures zijn vrij gekomen door het vertrek van de heer Paul Smits en de heer Hugo Keuzenkamp die na respectievelijk acht en twaalf jaar afscheid namen van de raad van commissarissen.

Tineke Bahlmann heeft diverse bestuursfuncties, zij is onder andere voorzitter van de raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis en het CBK in Rotterdam, en commissaris bij Stedin. Zij is tevens deeltijd hoogleraar Bedrijfseconomie en lid van de Raad van Advies bij de Sociale Verzekeringsbank. Zij was directeur strategie van de Rabobank en voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Daarnaast had zij commissariaten bij onder andere ING, Nedap, Stork, Deloitte, Triodos Bank en Max Havelaar.

Mirjam Nouwen bekleedt verschillende bestuursfuncties, waaronder vice-voorzitter van de raad van toezicht van AvroTros, commissaris bij AEB N.V. en Deerns. Zij werkte bij Rabobank International en NIBC en als partner bij Van den Boom Groep. Als consultant werkte zij voor onder andere ABP, PGGM, het Ministerie van Financiën, DNB en woningbouwcorporaties.

Meer nieuws