Uitbreiding empty depot capaciteit op Maasvlakte

16-12-15

Op distripark Maasvlakte wordt de empty depot capaciteit de komende jaren flink uitgebreid. Hiermee accommoderen we de groeiende behoefte aan container services, waaronder repareren, schoonmaken, modificeren en inspecties. Kramer en Van Doorn hebben deze week een overeenkomst met Havenbedrijf Rotterdam getekend om aan deze uitbreiding vorm te geven.

De uitbreiding is onderdeel van de lange termijn strategie van Havenbedrijf Rotterdam om, met name op de Maasvlakte, de groei van het depot cluster te realiseren. Hier vindt de grootste groei van het containervolume plaats, mede door de opening van de nieuwe deepsea containerterminals. Met deze uitbreiding waarborgen we de dienstverlening aan de klanten van de haven en de rederijen.

“Rotterdam is door zijn uitgebreide netwerk van deepsea-, feeder- en shortsea verbindingen een zeer belangrijke draaischijf in NW-Europa als het gaat om het repositioneren van lege containers. Daarnaast staat de dienstverlening van de empty depots in de Rotterdamse haven enorm goed aangeschreven,” zegt Lida Maclean, business manager Havenbedrijf. “De prijs-kwaliteit verhouding is zeer concurrerend en de depots zijn continue bezig hun service te verbeteren door te innoveren, waaronder geautomatiseerde toegangspoorten, selfservice balies, inschatten van de schade door middel van handhelds en het realtime via internet bekijken van de container voorraad op het depot. De empty depots in de Rotterdamse haven hebben grote ambities en met de uitbreiding van Kramer en Van Doorn op de Maasvlakte zetten we in op verdere ontwikkeling en versterking van dit cluster.”

Van Doorn is reeds lange tijd actief op de Maasvlakte, en is vanaf 2007 gevestigd op hun huidige locatie in de punt van het distripark Maasvlakte. De looptijd van deze locatie wordt verlengd en Van Doorn krijgt tevens een optie tot verdere uitbreiding van haar terrein.

Kramer gaat op distripark Maasvlakte een nieuwe locatie ontwikkelen en onderzoekt de mogelijkheden voor een deels geautomatiseerd depot. Kramer kan hierdoor haar locatie aan de Hartelhaven, Rotterdam Container Terminal, volledig vrijspelen voor de verdere ontwikkeling van het Barge & Feeder Service Center. De lege container services zullen worden geconcentreerd op de nieuwe locatie en op Kramer Delta.

De nieuwe terreinen van Kramer en Van Doorn zijn vanaf het begin aangesloten op de al bestaande GTR (Gesloten Transport Route) en daardoor verbonden met de andere locaties van Kramer en met de deepsea container terminals op Maasvlakte 1. Op termijn zullen de terreinen door middel van de nog aan te leggen Container Exchange Route ook verbonden zijn met de deepsea container terminals op Maasvlakte 2. Hierdoor kan ook in de toekomst kosten efficiënt transport plaatsvinden tussen de depots en die deepsea terminals.

Meer nieuws