Van Oord ontvangt titel Havenman van het jaar 2017

09-01-18

Rotterdams Havenman van het jaar 2017 Pieter van Oord heeft maandag aan boord van de Smaragd 2 zijn titel en de bijbehorende penning, oorkonde én speld ontvangen. De ceremonie vond plaats in het bijzijn van vrijwel alle nog in leven zijnde vroegere Havenmannen en de enige Havenvrouw (Mai Elmar), plus vertegenwoordigers van de Rotterdamse havengemeenschap en havenpers.

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam koos ceo Van Oord van maritieme aannemer Van Oord in december unaniem tot Havenman van het Jaar 2017. Ondanks een moeilijke markt in de offshore-industrie is Van Oord ook het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie.

De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren en offshore olie en gas is onder leiding van Van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.

Van Oord is de 37ste havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. 

Meer nieuws