Veel animo voor Rotterdam Mobility Lab

27-07-16

Meer dan twintig start-ups hebben zich al gemeld voor het Rotterdam Mobility Lab (RML). Dat werd in juni gelanceerd door De Verkeersonderneming. De tien beste kandidaten kunnen vanaf oktober hun innovatie testen in de Rotterdamse regio. RML investeert 25.000 euro per bedrijf voor de realisatie van deze tests.

Voorbeelden van innovaties die tot nu toe zijn aangemeld, zijn geautomatiseerde fietskluizen, slimme brievenbussen voor internetbestellingen, smart parking-oplossingen en sensortechnieken voor slimmer onderhoud van bruggen.

Kritische Rotterdammers

RML is een onderdeel van de activiteiten van De Verkeersonderneming om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren. Het Rotterdam Mobility Lab wordt ondersteund door de NS, Rotterdam The Hague Airport, KPN en Innovation Quarter.

Ondernemers met initiatieven die bijdragen aan slimmere en schonere mobiliteit kunnen hun idee tot en met 18 augustus 2016 aanmelden. Ook Rotterdammers die kritisch zijn én bereid zijn om de innovaties uit te proberen zijn van harte welkom om bij te dragen aan RML.

Meer informatie en aanmelden als start-up (en als kritische tester) kan op www.rotterdammobilitylab.nl.

Meer nieuws