VIDEO: Bladpresentatie: eerste exemplaar voor topondernemer én nieuwe columnist Peter Goedvolk

26-01-18

Peter Goedvolk (ex-Argos Oil, nu onder meer eigenaar van Count en First Dutch) heeft woensdag 24 januari het eerste exemplaar van de nieuwe Friends in Business in ontvangst genomen. De Rotterdamse ondernemer siert de cover van het eerste nummer van 2018. In het blad een openhartig interview met Goedvolk, die bovendien zijn debuut maakt als – vaste – columnist bij Friends in Business.

De drukbezochte bladpresentatie vond plaats in Kantine Walhalla. Er was vooral gelegenheid om te netwerken, met tussendoor een kort officieel programma. Dat gedeelte bestond uit een serie luchtige interviews door Jan Dirk Stouten.

Theaterdirecteur Harry-Jan Bus vertelde over de ontwikkeling van zijn in 2008 gestarte theater en zong, zichzelf begeleidend op accordeon, het lied “Ik heb m’n hart op Katendrecht verloren”. Het publiek viel al rap enthousiast in.

Meesterkok

Vervolgens interviewde Jan Dirk Stouten meester-kok en horecaondernemer Ad Janssen. Onder zijn GasteRhoon Groep vallen meerdere restaurants in Rhoon en Dordrecht, een kookstudio, een viswinkel en een cateringbedrijf, dat deze avond een staaltje van zijn kunnen liet zien, of beter: proeven. Ivo Opstelten, die in elke editie van Friends in Business zijn mening geeft over actuele onderwerpen, bekende tegenover Jan Dirk Stouten dat hij zich daarin vrijer voelt dan vroeger als burgemeester en minister. ‘Ik hoef me nergens meer aan te houden. Prettig voor een liberaal. Ik heb me altijd een soort bestuurlijk ondernemer gevoeld.’

Spectaculaire jubileumeditie Skûtsjesilen

Herman Vaanholt werd op het Walhalla-podium gevraagd om te vertellen over de vijfde editie van Skûtsjesilen Holland. Een aantal partners en sponsors van het zeilevenement op de Kralingse Plas was aanwezig bij de bladpresentatie. Skûtsjesilen Holland, dat van 30 mei tot en met 1 juni plaatsvindt, wordt nog grootser en spectaculairder dan de vorige jaren.

Het Rotterdam Gala

Herman Vaanholt kondigde ook aan dat het ponton wordt gebruikt voor een benefietgala op zaterdagavond 2 juni. Met die bekendmaking startte ook de officiële verkoop van tafels voor dit Rotterdam Gala.

Drie KvK-voorzitters

Vervolgens nodigde Jan Dirk Stouten de voormalige KvK-voorzitters Jos van der Vegt en Frans Lavooij naar voren. Samen met hun voorganger, de deze avond afwezige, Joop van Caldenborgh zijn ze voor Friends in Business geïnterviewd. In dat gesprek gingen ze in op de veranderingen bij de Kamer van Koophandel en de recente ontwikkelingen in Rotterdam en het bedrijfsleven.

Tot slot was Peter Goedvolk aan de beurt. In het coverartikel in Friends in Business vertelt hij dat hij geneigd is te polderen: ‘Ik heb een paars kabinet in me.’ Hij zou wel iets willen hebben van mensen als Louis van Gaal en Jan Rotmans, die veel uitgesprokener zijn.

Naar Londen

Voordat het eerste nummer van het jongste magazine aan Peter Goedvolk werd overhandigd, was er een verloting. Wegens een annulering voor de studie- en netwerkreis die Friends in Business op 31 januari en 1 februari naar Londen maakt, waren er twee tickets beschikbaar. De gelukkige winnaars waren Ron Noordeman van Flash Private Mobile Networks en Wim Milder van Axoft.

 

Meer nieuws