VIDEO: FIB-jaarevent: netwerken is een feest

22-04-16

Zelfs de weergoden lieten zich 20 april van hun beste kant zien. Dank zij het aangename voorjaarszonnetje genoten veel van de gasten van het FIB-jaarfeest lange tijd op het achterdek van het ss Rotterdam om van het uitzicht op de Rotterdamse skyline te genieten. Maar toen later op de avond de coverband Beethoven de sterren van de hemel speelde, deed de Grand Ballroom zijn naam eer aan en werd er volop gedanst.

Ruim 130 Friends genoten van een fantastische avond. Voor velen was het de eerste keer dat ze aan boord van het ss Rotterdam te gast waren. De sfeervolle grandeur maakte indruk. Ook de andere ingrediënten van het geslaagde event droegen bij aan het succes: het gezelschap op de eerste plaats. Maar ook de culinaire verwennerij door ss Rotterdam, dat sinds kort ook FIB-partner is, en de muziekshow door Beethoven oogstten lof. 

Crossmediaal platform

Het feest was ter gelegenheid van de start van FIB Matching, een jaar geleden. In een korte presentatie ging hoofdredacteur Jan Dirk Stouten terug naar 1987, het jaar waarin Friends in Business het levenslicht zag. Bijna dertig jaar later neemt het blad nog steeds een prominente plek in zakelijk Rotterdam in (en inmiddels ook in de Drechtsteden).

‘Maar we doen meer; we groeien naar een crossmediaal platform’, aldus Stouten. Jan Smit, directeur van Made in Rotterdam, vertelde dat de combinatie van magazine, online platform, sociale media en netwerkevents past bij de manier waarop bedrijven nu en in de toekomst aan reclame en marketing doen. ‘Wij helpen hen daarbij. Alle componenten moeten daarvoor op elkaar aansluiten.’

Online magazine

Stouten en Smit kondigden ook een nieuw medium aan: een maandelijks verschijnend digitaal magazine. Vanaf eind april ontvangen FIB-partners dat maandelijks. Hun eigen inbreng is daarbij onmisbaar – net als voor het online platform. Daar kunnen ze zelf berichten en informatie plaatsen, die vervolgens door FIB Matching gedeeld en verspreid wordt via die kanalen die zich daar het beste voor lenen.

Het interactieve online magazine, dat tekst, beeld en video combineert, biedt daar extra mogelijkheden voor. Bovendien levert het waardevolle informatie: welke content wordt het beste bekeken en hoe? Op basis daarvan kan de redactie de informatievoorziening verbeteren. Dergelijke data zijn ook beschikbaar voor de FIB-Partners, zodat zij hun marketing nog effectiever kunnen inzetten. Het biedt ook nieuwe kansen om Friends doelgerichter te matchen aan potentiële klanten. 

Kansloze kaartschuivers

Twee ondernemers vertelden waarom zij ervoor hebben gekozen lid zich aan te sluiten bij FIB Matching. Rob Olivier van Villex, actief op de vastgoedmarkt, ziet de combinatie van communicatiekanalen en evenementen als mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers. Volgens Alfred Möller van Möller Autoschade maakt het bedrijfsleven een stormachtige verandering door en moet elke ondernemer ‘zijn businessmodel zien om te zetten om te overleven in wat er op ons afkomt. Het raakt ons allemaal.’

FB Matching kan daarbij helpen, aldus Möller. ‘Er zijn 362 netwerkclubs. Bij veel daarvan heb je vooral kansloze kaartschuivers. Als je van de gemiddelde netwerkbijeenkomst thuiskomt, denk je: “Was ik maar thuisgebleven om Netflix te kijken.” Met FIB Matching is dat heel anders. Jan Smit is een visionair: hij heeft iets neergezet om aan de juiste knoppen te kunnen draaien om mensen bij elkaar te brengen. Als er iets georganiseerd wordt door FIB Matching en m’n agenda geeft aan dat ik het eigenlijk te druk heb, ga ik tóch!”

Meer nieuws