VIDEO: Onthulling ‘Recht Uit Rotterdam’ tijdens bijzondere bladpresentatie

23-09-16

Rebelz aan de Rotte was bijna te klein, zo groot was de opkomst voor de bladpresentatie van het nieuwe nummer van Friends in Business. Niet alleen de mysterieuze ondernemer die op de cover stond had overduidelijk aantrekkingskracht. Dat gold evengoed voor het nieuws dat Jan Dirk Stouten en Jan Smit zouden aankondigen: ze nemen samen het initiatief voor een commerciële regionale internetzender.

Dat nieuws was al uitgelekt. Maar nu was het tijd om de naam en het logo te onthullen: Recht Uit Rotterdam. Bovendien lichtte Friends in Business-hoofdredacteur Stouten kort toe de plannen eruitzien en hoever het daarmee staat. In de eerste helft van 2017 zijn de eerste programma’s online te zien.

John van Dijk
Eindredacteur Frank Vijg vertelde over zijn bezoek aan John van Dijk, volgens hem een van de grootste koopmannen die Rotterdam heeft voortgebracht. De ooit succesvolle Mercedes-dealer en taxi-ondernemer blikt in het uitgebreide coverartikel openhartig terug op zijn leven en zijn zaken.

TIMS Limonadefabriek
Restaurant Rebelz aan de Rotte is gevestigd in TIMS Limonadefabriek, het historische pand aan de  Bergse Rechter Rotterkade. Dat is in zijn oude, industriële glorie hersteld en doet nu dienst als een verzamelgebouw voor uiteenlopende bedrijven en winkels.

De gasten van de bladpresentatie konden in kleine groepjes nader kennismaken met het bijzondere gebouw. Diverse ondernemers die er met hun bedrijf zijn gevestigd verzorgden zelf – en met terechte trots – de rondleidingen.

Wie dat wilde, kon na afloop van de bijeenkomst de proef op de som nemen en dineren bij Rebelz aan de Rotte. Het restaurant heeft een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een nieuwe toekomst, vertelde Klaasjan Krook, die samen met Karin Nijman initiatiefnemer is. De vrouwen worden in het restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw. En je kunt er nog heerlijk eten ook.

Meer nieuws