VIDEO: Robin Bravenboer op cover zomernummer

28-05-18

Horecaondernemer Robin Bravenboer was donderdag 24 mei de laatste gast op het podium tijdens de bladpresentatie van het zomernummer van Friends in Business. De eigenaar van onder andere Café Lebbink, Three en Golfcenter Seve prijkt deze keer op de cover van het magazine en ontving het symbolische eerste exemplaar uit handen van hoofdredacteur Jan Dirk Stouten.

Erik Zevenbergen had de rij mensen geopend die in het korte, officiële deel van de sfeervolle bijeenkomst door Jan Dirk Stouten werden geïnterviewd. Hij is sinds vorig jaar directeur van Diergaarde Blijdorp, waar de drukbezochte bladpresentatie deze keer plaatsvond; in de vorig jaar stijlvol verbouwde (en bekroonde) Terraszaal. Andere sprekers waren Robin Slakhorst (over de fusie van BLiS.performance en Made in Rotterdam), Ivo Opstelten  (over Sparta en het houden van speeches), Wim Jansen van Emboost (over sport naar het theater brengen) en Nanda Overdevest van de Eendracht (die een dagtocht voor twee personen verlootte). 

Geen verstand van dieren
Zevenbergen maakte vorig jaar de overstap van het onderwijs (hij was rector van het Libanon Lyceum in Kralingen) naar de dierentuin. Dat hij geen verstand van dieren heeft, ervaart hij niet als een nadeel vertelde hij. Eerder een voordeel. ‘Anders ligt de focus te veel op de dieren. Daar is een wereld omheen gebouwd. Je moet focus op alles hebben om een attractie succesvol te laten zijn.’ Met 1,5 miljoen bezoekers en 600 zakelijke evenementen per jaar lukt dat prima.

Niet ouder dan 28
Robin Bravenboer focust zich bij zijn horecaconcepten op de culinaire originaliteit en kwaliteit. In het interview in Friends in Business vertelt hij openhartig hoe hij in het leven staat en hoe dat zijn ondernemerschap beïnvloedt. 

Jan Dirk Stouten vroeg hem op het podium naar een van de uitspraken: dat hij vroeger dacht niet ouder dan 28 jaar te worden. Robins vader én stiefvader stierven beiden op jonge leeftijd. ‘Misschien dat ik daardoor altijd het uiterste eruit wil halen. Ik leef in bonustijd.’ Hij vertelde ook nog lang niet klaar te zijn met ondernemen; Bravenboer zit nog vol plannen en ideeën voor nieuwe restaurants.

Meer nieuws