Vierkant achter Familiehuis

24-05-16

Artihove heeft voor Familiehuis Daniel den Hoed een bijzondere sculptuur vervaardigd. Kopers van dit object dragen bij aan de bouw van een nieuw Familiehuis. De sculptuur “Niet Zonder Jou” werd onlangs onthuld door burgemeester Aboutaleb en kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk.

De sculptuur heeft de vorm van een vierkant huis. Ammerlaan-van Niekerk: “Deze sculptuur geeft weer dat wij met elkaar vierkant achter kankerpatiënten en hun familie staan. Alles draait in het Familiehuis om mensen, saamhorigheid en echt contact. Deze symboliek wordt weerspiegeld door het samenzijn van mensen in het huis: iedereen is met elkaar verbonden.”

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt onderdak aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen zij er voor korte of langere tijd logeren om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn.

Klein en groot formaat

De sculptuur “Niet Zonder Jou” is uitgevoerd in een zilverlegering en te koop bij het Familiehuis en bij Artihove in Bergschenhoek. Met de  aankoop van het werk à € 29,95 (inclusief btw) wordt de bouw van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed gesteund. Van elk verkocht object komt zeven euro ten goede aan dit project.

Via Artihove is eveneens een groot formaat van het kunstwerk te bestellen, in brons met verzilverde afwerking, Geïnteresseerden die vóór 1 juni bestellen, betalen voor dit object € 2.176,79 (inclusief btw) in plaats van € 2.450,-. Van deze grote sculptuur gaat 700 euro naar het Familiehuis.

 

FOTOGRAFIE: MIRJAM LEMS

Meer nieuws