Vóór 25 augustus inschrijven voor Ondernemersprijs

15-07-16

Wie wint in 2016 de Rotterdamse Ondernemersprijs? Inschrijven kan nog tot 25 augustus. Het thema is “Grensverleggend Ondernemen”. De jury zoekt gedreven ondernemers die op bijzondere wijze kansen weten te creëren, innovatief zijn, internationaal handelen en/of de Rotterdamse regio optimaal benutten. De prijsuitreiking is op 21 november. Vorig jaar won Michiel Goedegebuur van Goedegebuur Vlees.

Bedrijven met een eigenaar of DGA die minimaal drie financiële boekjaren bestaan en gevestigd zijn in de regio Rijnmond of de Hoeksche Waard kunnen zich aanmelden. De verkiezing is voor ondernemers die hun bedrijf gestart zijn vóór 1 januari 2013. Er wordt inzage gevraagd in drie jaarrekeningen (de jaren 2013, 2014 en 2015). Daarnaast kijkt de jury naar de lopende resultaten van 2016 en de prognose voor 2017.

De hoofdvestiging van de organisatie is gevestigd in één van de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen of Westvoorne.

Internationaal en/of vernieuwend

Het thema is “grensverleggend ondernemerschap”. Dat kan internationaal handelend, maar ook in de zin van totaal vernieuwend. De jury kijkt ook naar de vestigingslocatie en de wisselwerking daarvan met de regio. Op welke manier maakt het bedrijf gebruik van de regio? Welke bijdrage levert het eraan en hoe draagt dit bij aan een positief vestigingsklimaat voor andere bedrijven in de regio Rotterdam?

Daarnaast kijkt de jury naar de ondernemer en de onderneming en naar de manier waarop invulling wordt gegeven aan visie en strategie, bedrijfsresultaten van de onderneming, het zien en benutten van marktkansen, innovatie en creativiteit, marketing, klantrelaties, marktpositie, en schaalbaarheid van de marktpropositie en de betekenis van het opgebouwde netwerk en de mate waarin sparringpartners betrokken zijn en van invloed zijn (geweest) op het succes van de onderneming.

Persoonlijke eigenschappen

Ook de persoonlijke eigenschappen van de ondernemer (ambities, stijl van leiding geven, MVO, maatschappelijke betrokkenheid) die hebben bijgedragen aan het succes van de onderneming, worden meegewogen.

In september start het jurytraject. Op 10 oktober maakt de organisatie drie genomineerden bekend. Op maandag 21 november is de bekendmaking van de winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in WTC Rotterdam.

Aanmelden kan hier.

Meer nieuws