Vrachtverkeer Maasvlakte voldoet in hoge mate aan milieueisen

20-05-15

Het vrachtverkeer op de Maasvlakte voldoet voor het overgrote deel aan de gestelde milieueisen. Van alle gecontroleerde vrachtwagens voldoet inmiddels ongeveer 98% van de Nederlandse en ongeveer 84% van de buitenlandse vrachtwagens aan de eisen.

Die eisen zijn in nauw overleg met de vervoersbranche opgesteld, vanwege de komst van de tweede Maasvlakte. Sinds april wordt elke vrachtwagen door de camera’s geregistreerd en wordt iedere overtreder beboet. Ook worden geregeld fysieke controles uitgevoerd op de toegangsweg naar de Maasvlakte, de N15. Chauffeurs die in overtreding zijn, moeten direct betalen.

Nederlandse vrachtwagens worden automatisch geregistreerd door een koppeling van de RDW gegevens met de Rotterdamse database. De gemeente Rotterdam kan niet over buitenlandse kentekengegevens beschikken en daarom zijn buitenlandse bedrijven verplicht eenmalig hun vrachtwagens aan te melden. Doe ze dat niet, kunnen de bedrijven een hoge dwangsom van €2.250,- en particulieren een boete van €340,- verwachten. Inmiddels zijn in een half jaar tijd meer dan 17.000 buitenlandse vrachtwagens bij Rotterdam geregistreerd.

Meer nieuws