Willem Tieleman verkoopt Euromast aan Frans bedrijf

25-03-20

Willem Tieleman heeft de Euromast verkocht aan M56, een Franse investeringsgroep uit Parijs. Sinds 2016 is Tieleman eigenaar van de Euromast, maar twintig jaar geleden begon hij al met het exploiteren van het iconische Rotterdamse gebouw.

M56, de nieuwe eigenaar, is gespecialiseerd in toeristische trekpleisters op grote hoogte. Ze hebben onder meer de Montparnasse Tower in Parijs, de TV-toren in Berlijn en twee observatietorens in de Verenigde Staten. 

In de afgelopen jaren is de Euromast onder leiding van Rotterdammer Tieleman flink gerenoveerd. Dat leverde veel nieuwe bezoekers op. In 2019 werden 600.000 bezoekers verwelkomd, een record. 

In de zomer van 2018 stond Tieleman – eigenaar van de restaurants van Jamie Oliver in Nederland, België en Duitsland, op de cover van het magazine van Friends in Business. 

Lees ook: ‘Mijn emotie zit bij mijn vrouw en kinderen'

Tieleman heeft hoge verwachtingen van M56. ‘De ontwikkelingen die zij voor ogen hebben zal het internationale aanzien van Rotterdam in het algemeen én de Euromast als trekpleister in het bijzonder, tot ongekende hoogte laten stijgen.’

Meer nieuws