Algemeen nieuws

Wim Jansen en Jan Dirk Stouten lanceren nieuw bedrijf: op 6 mei theatershow over Feyenoord (50 jaar Europacup I)

05-04-22

Wim Jansen van EMboost en Jan Dirk Stouten hebben de laatste maanden hard gewerkt aan de lancering van een nieuw bedrijf, DOCK Theaterproducties. Het eerste wapenfeit: 50 jaar Europacup I – Een ode aan onze helden, op vrijdag 6 mei. Deze theatershow vindt plaats in de nieuwe RTM Stage van Rotterdam Ahoy.

Het wordt een groots eerbetoon aan de spelers die Feyenoord in 1970 de Europa Cup I bezorgden in Milaan door Celtic in de finale te verslaan (2-1). In mei 2020 was het exact vijftig jaar geleden dat Feyenoord de grootste Europese beker won, maar destijds kon de theatershow vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

EMboost en Stouten maakten in 2017, 2018 en 2019 al theatershows met Giovanni van Bronckhorst en René van der Gijp. Ook tekenden zij voor ‘Heimwee naar ’88’ over het succesvolle EK voetbal en ‘Feyenoord 110 jaar’.

‘Nu gaan we hier vanuit een nieuw bedrijf, maar met dezelfde passie mee door’, zegt Stouten. ‘Met Jolanda Jansen en Arnaud Hordijk van Rotterdam Ahoy hebben we afgesproken dat de nieuwe RTM Stage onze thuisbasis wordt. In de grootste theatershow van Nederland gaan we meerdere shows maken.’

Tickets

Te beginnen op 6 mei met ’50 jaar Europacup I – Een ode aan onze helden. Met gesprekken met de hoofdrolspelers van toen, historische beelden én muziek. Tickets zijn hier te koop.

Kijk hieronder naar een teaser van de theatershow Feyenoord 110 jaar:

Meer nieuws