Wolfert van Borselenpenning voor Jacob van der Goot

30-03-15

Jacob van der Goot heeft maandag uit handen van wethouder Adriaan Visser de Wolfert van Borselenpenning ontvangen. Dit gebeurde in museum Boijmans Van Beuningen tijdens de afscheidsreceptie van Van der Goot als directeur van ABN AMRO Rotterdam.

In deze functie heeft Van der Goot (links op de foto) zich ingespannen om de goede relaties tussen het bedrijfsleven en de stad Rotterdam verder te verbeteren. Hij is onder andere consul-generaal van Japan in Rotterdam en doet hij veel voor de promotie van de Rotterdamse haven in het buitenland. Ook is hij lid van diverse raden van toezicht, onder andere van het Oogziekenhuis. Als penningmeester ondersteunt hij vrijwillig allerlei organisaties zoals de Stichting Boijmans Van Beuningen. Tevens is Van der Groot voorzitter van de Raad van Advies van de Tiger Business Award van het Internationaal Film Festival Rotterdam.

De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam.

 

Meer nieuws