Algemeen nieuws

Zakelijke verzekeringen: welke heb je nodig?

WetalkSEO - Etten-Leur

Als zelfstandig ondernemer kun je talloze verzekeringen afsluiten voor je bedrijf. Omdat de meeste verzekeringen niet verplicht zijn, bepaal je zelf welke je wel en niet afsluit. Veel ondernemers laten zich hierbij leiden door de prijs, maar dat is niet verstandig. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat je niet goed verzekerd bent en dat kan je uiteindelijk veel geld kosten. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom vertellen we je hier welke zakelijke verzekeringen je nodig hebt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een eerste verzekering die je als ondernemer nodig hebt, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Kun je niet werken door ziekte, een burn-out of zwangerschap? Dan komt er misschien voor langere tijd geen geld binnen. Je bent in dat geval volledig aangewezen op je eigen vermogen. Omdat dit geen bodemloze put is, kun je op den duur in de problemen komen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Je hebt dan recht op een maandelijkse uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. De hoogte van deze uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid en het verzekerde bedrag waar je bij het afsluiten van de verzekering voor gekozen hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Als je een fout maakt terwijl je aan het werk bent, kun je schade veroorzaken aan (spullen van) iemand anders. Omdat jij de schade veroorzaakt hebt, is de kans groot dat je hier aansprakelijk voor gesteld wordt. Met een aansprakelijkheidsverzekering

voorkom je dat je de kosten zelf moet dekken. Een verzekeraar keert namelijk geld uit als je de schade per ongeluk veroorzaakt hebt. Voor sommige beroepen kan het verstandig zijn om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering uit te breiden met beroepsaansprakelijkheid. Dit is bijvoorbeeld handig als je een belangrijke stem hebt in grote projecten of advies geeft aan anderen.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ondernemer is in onze ogen ook onmisbaar als je voor jezelf werkt. Je kunt dan immers betrokken raken bij een zakelijk conflict. Dit is bijvoorbeeld al het geval als de levering van een leverancier niet aan de voorwaarden voldoet of een klant weigert te betalen. Om het conflict in jouw voordeel te beslissen, zit er soms niets anders op dan een rechtszaak beginnen. Je hebt in dat geval juridische hulp nodig. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. Voordat je een rechtsbijstandverzekering afsluit, moet je weten dat je te maken kunt krijgen met wachttijd. Hierdoor heb je in de eerste periode nog geen recht op juridische hulp. Bij conflicten in het verkeer, bij letsel door een ongeluk en over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is, geldt overigens een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. In alle andere gevallen krijg je wel te maken met wachttijd.

Inventarisverzekering

Tot slot kun je baat hebben bij een inventarisverzekering. Hiermee verzeker je de inventaris van je bedrijf tegen schade door onder meer brand, storm en inbraak. Tot de inventaris behoren niet alleen machines en computers, maar ook bureaus, stoelen, tafels en alle andere zaken die niet voor verkoop bestemd zijn. Verkoop je producten en ligt er een voorraad opgeslagen in je bedrijfspand? Dan denk je misschien dat deze ook tot de inventaris behoort. Dit is alleen niet het geval, want de voorraad is juist bedoeld voor de verkoop. Als je dit ook wilt verzekeren, sluit je een goederenverzekering af.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws