Zes kanshebbers voor Rotterdamse Startersprijs

18-04-17

De jury heeft de genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs bekendgemaakt. De zes ambitieuze startende ondernemers zijn geselecteerd uit tientallen aanmeldingen. Naast de prestigieuze titel en een jaar gratis kantoor in het Groot Handelsgebouw krijgt de winnende onderneming een ‘boost’ met veel publiciteit en ingangen tot een groot zakelijk netwerk.

De inzendingen voor de prijs liepen dit jaar verrassend uiteen, maar waren van uitzonderlijk hoog niveau, aldus de jury. Die heeft in haar beoordeling vooral gelet op ambitie, innovatie en commerciële waarde.

De genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs 2017 zijn:

– Ferry in’t Veld en Nina Aalbers van architectuurMAKEN
– Raïs Lall Mohamed, Evert Sanders en Jamal Warner van CamHatch Netherlands
– Sam van Tol van Correctbook
– Lucas Löbker, Mats Roelofs, Jos Koomen en Michiel Pater van Fundwings
– Philip Vermeulen en Steven Voogt van Hi Marry
– Benjamin Neeteson en Rob den Exter van StoredEnergy

De kanshebbers onderscheiden zich van de andere inzendingen door hun hoge kwaliteit, innovatief vermogen en commerciële haalbaarheid, zo vindt de jury. ‘Opvallend was dat veel startende ondernemers inspelen op nieuwe markten. Die durf waarderen we erg’, aldus Marius Meurs, juryvoorzitter en directeur van het Groot Handelsgebouw.

Het publiek beslist mee

Het publiek beslist mee over welke starters een plek in de finale verdienen. Van woensdag 26 april tot en met woensdag 3 mei kan iedereen op zijn of haar favoriet stemmen op de Facebookpagina van de Rotterdamse Startersprijs. De drie starters met de meeste likes gaan door naar de finale. De jury mag nog één extra finalist toevoegen door een wildcard uit te delen.

Alle finalisten pitchen voor de jury, die uiteindelijk beslist wie de Rotterdamse Startersprijs 2017 wint. De uitreiking is op 11 mei tijdens het eerste Groot Handelsgebouw Open, een event in het teken van groei.

Meer nieuws