Zondag 19 augustus: Dag van de Romantische Muziek

16-08-18

Komende zondag (19 augustus) vindt in het Park bij de Euromast in Rotterdam weer de Dag van de Romantische Muziek plaats.

Op verschillende podia zijn er concerten, elk met een eigen sfeer en stijl. Naast klassieke muziek is er een ‘Wereld van de Romantische Muziek Podium’, waar romantische muziek uit verschillende windstreken te horen is, van Balkan tot Braziliaanse invloeden.

Programma
Het muziekprogramma is breed en gevarieerd. Verschillende stijlen, uitgevoerd door gevestigde namen en nieuw muzikaal talent. Op het hoofdpodium spelen onder anderen Dominic Seldis, musici van het Batavierhuis en Club Classique. Musici van het in Rotterdam te openen Batavierhuis komen een voorproefje geven. Club Classique presenteert een voorstelling waarin beelden uit de YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek.

Dit jaar is het festivalterrein anders ingedeeld waardoor bezoekers optimaal van het park kunnen genieten. Ook het horeca-aanbod is vernieuwd: mobiele keukens zijn over het hele park verspreid. Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 21.00 uur. 

Meer nieuws