Dordrecht

MAAT droeg bij aan energieneutrale wedstrijd: ‘Wij geloven in de visie van FC Dordrecht’

MAAT - Alblasserdam

Op vrijdag 19 mei werd de eerste energieneutrale voetbalwedstrijd ooit gespeeld: FC Dordrecht tegen TOP Oss. MAAT speelde met haar divisie MAAT E-Mobility als partner van Energiek Dordt een belangrijke rol bij de totstandkoming en uitvoering van de wedstrijd.

Van vervoer tot voeding; alles stond op 19 mei in het teken van duurzaamheid. ‘Samen met de partners van Energiek Dordt zijn er verschillende brainstormsessies geweest waarbij MAAT haar bijdrage heeft geleverd,’ vertelt directeur Arjan Maat. ‘We hebben de diensten en voertuigen van MAAT E-mobility nader toegelicht en ingezet. Zoals een elektrisch voertuig voor de terreinwerkzaamheden.’

Tekst gaat verder onder foto

Jeroen van Hemert (salesmanager MAAT) en Arjan Maat (algemeen directeur MAAT). Als wedstrijdsponsor tijdens de energieneutrale wedstrijd kregen zij een gesigneerd wedstrijdshirt uitgereikt.

Bewegend bos
‘Ook hebben wij een grote rol gespeeld in het vervoer van het bewegende bos naar FC Dordrecht en de stad Dordrecht,’ vervolgt Arjan. ‘Op 19 mei is die reis gestart. Ongeveer 200 bomen stonden tijdens de klimaatneutrale wedstrijd op het parkeerterrein van FC Dordrecht. Daarna hebben we de bomen naar een nieuwe locatie gebracht. Zo staan er honderd bomen op het Stationsplein en honderd op het Statenplein. Met als doel de straten in Dordrecht groener maken en een stad te creëren met voldoende verkoeling in de zomer en met groene ruimte om te bewegen en ontspannen.’

Vindingrijkheid
Voor MAAT is het klimaat belangrijk. ‘Bewust omgaan met het milieu gaat voor ons verder dan voldoen aan wet- en regelgeving. Het gaat er ook om dat we blijven investeren in een wagenpark dat schoner wordt, dat we sturen op zuinig en veilig rijgedrag van onze chauffeurs en dat we aandacht hebben voor energiebewuste besparingen die soms net wat meer vindingrijkheid vragen. De combinatie van sportiviteit, maatschappelijke betrokkenheid, innovatie, duurzaamheid en gezelligheid van het Energiek Dordt-netwerk[JvH2]  geeft MAAT energie. We geloven in de visie en het toekomstperspectief die door FC Dordrecht zijn neergezet en zich de komende jaren verder zullen ontwikkelen,’ aldus Arjan.

Lees ook: MAAT sluit vijfjarig partnership met FC Dordrecht

Dit artikel wordt u aangeboden door

MAAT

MAAT heeft als doelstelling om voor alle opdrachtgevers de beste oplossing te zoeken op het gebied van transport en logistiek. Dit doen wij bij voorkeur via het fourth party logistics concept (4PL). Dit betekent dat MAAT al uw transportactiviteiten en logistieke processen overneemt, regisseert en voor de volledige supply chain naar de beste oplossingen zoekt.Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, opslag, beheersing van interne- en externe logistieke processen en koppeling/integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT).Met 4PL ontzorgt MAAT u als opdrachtgever volledig en het concept resulteert bovendien in kostenbesparing.

Meer nieuws