Financieel

Dochters Saskia van der Heijden (ING Zakelijk) voltooien marathon: ‘Alles draait om mindset’

ING Zakelijk - Rotterdam

Saskia van der Heijden is als Adviseur Zakelijk bij ING regelmatig in Rotterdam. Afgelopen zondag was ze er ook weer, dit keer niet voor een meeting in het splinternieuwe circulaire ING-kantoor, maar als trotse moeder. Haar twee dochters voltooiden namelijk de NN Marathon Rotterdam, die zoals altijd finishte op de Coolsingel.

Beau van der Heijden liep de 42 kilometer en 195 meter in een respectabele 4 uur en 29 minuten. Haar zus Britt was iets sneller: zij deed er 4 uur en 12 minuten over. ‘Ik vind mijn dochters absolute heldinnen, zoals ik ontzettend veel respect heb voor iedereen die de marathon heeft gelopen,’ vertelt Saskia. ‘Het is nogal een uitdaging die je aangaat, zo heb ik aan de zijlijn van het parcours gezien.’

Op karakter

Beide dochters kenden een eigen aanloop naar de marathon. Haar dochter Beau kende met name in de laatste weken een minder goede voorbereiding door blessures en een fikse verkoudheid. En jongste dochter Britt heeft haar voorbereiding met veel discipline uitgevoerd, dit terwijl ze tegelijkertijd haar universitaire studie aan het afronden is én haar vertrek naar het buitenland aan het voorbereiden is. ‘Hoe dan ook, na de dertig kilometer komt het er ook mentaal op aan, ze hebben de marathon echt op basis van karakter en wilskracht uitgelopen, een persoonlijke overwinning voor hen beiden,’ vertelt Saskia.

Inspirerende dag

‘Ik kan daar echt van genieten. Dit laat maar weer eens zien dat – naast training uiteraard – mindset zo ontzettend belangrijk is. Voor een marathon, maar eigenlijk voor alles in het leven. Zowel privé als zakelijk. Daarmee was dit voor ons als ouders ook een inspirerende en prachtige dag, waarbij de trots op onze twee dochters absoluut overheerst. Ik kan er deze week weer tegenaan!’, aldus Saskia.

Saskia met haar dochters Beau (links) en Britt (rechts

Dit artikel wordt u aangeboden door

ING Zakelijk

ING helpt je graag!

Meer nieuws