Financieel

Dylan Dijksman (IRIS Corporate Finance): ‘Venéco is klaar voor morgen’ 

29-01-24

Dylan Dijksman en IT-ondernemer Wilbert Nederpelt werkten tweemaal intensief samen. IRIS Corporate Finance begeleidde zijn bedrijf Venéco zowel bij een overname, als onlangs bij de verkoop aan Yielder Group. ‘Op het ‘moment suprême’ moet alles kloppen’, benadrukt Wilbert. 
 
De eerste keer 
Vanaf de bescheiden start op een zolderkamer in 1995 maakte Venéco, onder leiding van Wilbert Nederpelt en Edwin Veenman, een indrukwekkende groei door. Wilbert: ´Een avontuur zonder blauwdruk, waarbij we gaandeweg leerden en gestaag groeiden tot een ‘one-stop shop’ voor IT-oplossingen met 60 medewerkers.’ Toen diende een regionale een communicatiespecialist zich aan voor een overname. Wilbert vervolgt: ‘Omdat ons vakgebied zich in een rap tempo ontwikkelde zag ik het voordeel van het combineren van het dienstenpakket. Hiermee konden wij onze propositie nog completer maken. Zowel naar onze eigen als naar hun klanten.’ Het was de eerste keer dat Wilbert de hulp inriep van IRIS Corporate Finance voor de begeleiding van de overname en de bijbehorende financiering. 
 
Een-tweetje 
Dylan Dijksman, partner bij IRIS Corporate Finance blikt terug op deze vruchtbare tijd. ‘Samen stelden wij het informatiememorandum voor de overname op. Wilbert belichtte alle ins en outs van de organisatie en ik dompelde mij onder in de cijfers. Dat was een mooi een-tweetje bij de onderhandelingen.’ Wilbert: ‘Op iedere vraag die gesteld werd, had of Dylan of ik een antwoord; onderbouwd, duidelijk en kloppend. Dat gaf de banken veel vertrouwen.’  ‘Het resultaat was overtuigend: drie Nederlandse grootbanken wilden graag deelnemen’, stelt Dylan. 
 

Evolueren 
Venéco’s snelle groei tot 160 man bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar met groeiende verantwoordelijkheden soms ook ‘kopzorgen’. Wilbert realiseerde zich dat verdere specialisatie essentieel was voor de toekomst van zijn bedrijf, waarna hij samen met IRIS Corporate Finance op zoek ging naar een partij die zijn ambities begreep en kon faciliteren. ‘Het partnership met Yielder Group, een toonaangevende Telecom & IT-dienstengroep, bood de mogelijkheid voor Venéco om de expertise op IT-gebied op grotere schaal voort te zetten’, legt Dylan uit.  
 
Recht voor zijn raap 
Toen het idee voor verkoop geboren was, zocht Wilbert als vanzelfsprekend opnieuw contact met Dylan. ‘Onze complementaire samenwerking vind ik erg prettig. Open, eerlijk en recht voor zijn raap kunnen zijn. Met ruimte voor een persoonlijke noot en humor. Ik houd wel van een grap en grol op zijn tijd. Maar op het ‘moment suprême’ moet natuurlijk wel alles kloppen. Nog een belangrijk punt dat speelde. Bij de keuze voor verkoop werd niet alleen naar financiële waarde gekeken, maar ook naar wat de koper kon bijdragen aan de toekomst van de organisatie, en die van mij persoonlijk.’ Dylan is het daarmee volledig eens. ‘Venéco is klaar voor morgen. En Wilbert speelt zichzelf vrij van de operationele aansturing om zich vooral op de toekomstvisie van Venéco als onderdeel van Yielder Group te concentreren.’ 

Lees een uitgebreid artikel over de samenwerking met Venéco op de website van IRIS Corporate Finance. www.iriscf.nl.  

Meer nieuws