Financieel

Een opslagruimte voor je bedrijf, een aantal tips

19-06-24

Je wil je auto op een veilige plek kwijt, je hebt bepaalde spullen die je thuis niet kwijt kan of je hebt een loods nodig voor je bedrijf. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je extra opslagruimte nodig hebt. Wil je een garage huren voor je bedrijf, dan zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. In deze blog leggen we een aantal aspecten uit waar je rekening mee moet houden. Zo kan je uiteindelijk een garagebox of loods vinden die past bij je ruimtebehoeften maar ook voldoet aan veiligheidsvereisten en financiële verwachtingen.

De locatie

De locatie is enorm belangrijk voor zowel veiligheid als gemak. Wil je een loods huren? Kies dan een strategische plek dicht bij huis of werk voor snelle toegang tot opgeslagen spullen of voertuigen. Controleer de nachtelijke omgeving: een goed verlichte en bewaakte locatie verkleint diefstal- en risico’s op vandalisme. Naast veiligheid is toegankelijkheid belangrijk. Voor regelmatig gebruik is een makkelijk bereikbare locatie logisch, met brede toegangswegen en voldoende manoeuvreerruimte voor grote voertuigen. Overweeg wel hoe de locatie de waarde van de bedrijfsruimte beïnvloedt. In stedelijke gebieden kan de huurprijs hoger zijn, maar dit wordt vaak gecompenseerd door betere beveiliging en toegankelijkheid. In meer afgelegen, niet stedelijke gebieden zal de huur een stuk lager liggen, maar de kans op inbraak of vandalisme ligt hoger.

De prijs van het pand

Denk eerst na over je grenzen en mogelijkheden. Veel ondernemers hanteren een percentage van hun omzet als plafond, vaak rond de 15%, maar kijk vooral wat voor jou realistisch is. De maandelijkse huur legt extra druk op je cashflow, dus het is goed om binnen je limiet te blijven. Overschrijding hiervan vormt een financieel risico voor je bedrijf. Als de onderhandelingen over de huurprijs vastlopen, kan je een voorstel doen om deze te koppelen aan je omzet. Hoe hoger de omzet, hoe meer de verhuurder ontvangt. Mocht de omzet een jaar tegenvallen, dan betaal je juist minder huur.

De juiste voorzieningen

Als je een bedrijfspand huurt, zijn faciliteiten zoals beveiliging, parkeergelegenheid en internettoegang essentieel. Zorg ervoor dat je de huurovereenkomst grondig doorneemt om te begrijpen wat hierover is overeengekomen. Deze voorzieningen kunnen ook worden meegenomen in de onderhandelingen over de huurprijs.

Toekomstgerichtheid

Bij het huren van een opslagpand is het belangrijk om ook aan de toekomst te denken. Hoewel je misschien momenteel voldoende hebt aan een kleine ruimte, is het verstandig om te overwegen wat er gebeurt als je ruimtebehoeften veranderen.Daarnaast is het raadzaam om te onderzoeken of je extra voorzieningen kunt toevoegen, zoals verbeterde beveiliging of isolatie, voor het geval je het pand voor meer gevoelige opslag wilt gebruiken. Bekijk ook of er gemeenschappelijke ruimtes of diensten beschikbaar zijn die je kunt benutten, zoals schoonmaakdiensten of laadstations voor elektrische voertuigen.

Meer nieuws