Financieel

Tips van FreelanceFactoring: zo krijg je als zzp’er toch vakantiegeld

FreelanceFactoring - Rotterdam

De maand mei is in zicht; veel mensen springen een gat in de lucht als ze hun vakantiegeld gestort krijgen. Een leuk extraatje om tijdens de vakantieperiode te besteden. Voor zzp’ers ligt dat anders. Het niet krijgen van vakantiegeld is voor veel zzp’ers een groot nadeel, maar ook zij kunnen in de maand mei een extraatje sparen. FreelanceFactoring deelt drie tips.

Vakantiepotje
Het is als zzp’er altijd goed om een zakcentje achter de hand te hebben, voor als het een maand tegenvalt. Maar ook voor de vakantieperiode is het fijn om wat extra’s te sparen, om de drankjes op het zonnige terras te kunnen betalen of die vliegticket naar een warm land te bekostigen. 

Extra klus aannemen
Niet genoeg kunnen sparen? Dan zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden als zzp’er. Je kan namelijik altijd nog, als dit in je planning past, een extra klus aannemen. Zet dit geld direct opzij en zie het als jouw ‘vakantiegeld’.

Factoring
Tot slot is Factoring ook een mogelijkheid om jezelf als ondernemer vakantiegeld uit te keren. Leuk namelijk die extra klus aannemen, maar het wachten totdat je het geld op je rekening gestort krijgt kan bij sommige opdrachtgevers behoorlijk lang duren. Factoring kan hiervoor de uitkomst zijn.  Factoring betaalt jouw facturen namelijk direct uit, zo hoef jij niet langer te wachten op je geld en kan jij rustig op vakantie!

De uitgebreide versie van deze tips lezen? Ga dan naar de website van FreelanceFactoring.

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws