Innovatie

A&M Groep in nieuwe magazine: ‘We zijn nu al bezig met 2025’

A&M Recycling Groep - Rotterdam

De tijd dat A&M Groep (A&M Recycling & In2Waste Solutions) vooral bekend stond als metaalrecyclingbedrijf is definitief voorbij. Het bedrijf is inmiddels een volwaardig strategisch partner op het gebied van circulariteit. ‘Wij zijn nu al bezig met 2025’, vertellen Nico van der Have en Rob van Vijfeijken in ons nieuwe magazine.

Sorteren kunnen ze bij A&M Groep als geen ander. Dat is dagelijks zichtbaar op vijf locaties in de Rotterdamse haven, waar materialen en producten zoveel mogelijk uit elkaar gehaald en gesorteerd worden. Met zo duurzaam mogelijke verwerking als doel. Sinds enkele jaren is ook voorsorteren een specialiteit. Met het kennis- en innovatiecentrum In2Waste Solutions ondersteunt A&M Groep opdrachtgevers bij circulaire vraagstukken. Daarmee sorteert het voor op nieuwe wetten en regels, maar ook op thema’s als circulaire economie en klimaatverandering.

Vragen aan de voorkant

Schrootboeren worden visionairs, kopten we twee jaar geleden boven een artikel over A&M Groep. ‘Dat klopt nog steeds’, knikt directeur Nico van der Have, die A&M in 2003 als metaalrecyclingbedrijf oprichtte, samen met Leo Overweel. ‘Nieuwe relaties komen vooral binnen via In2Waste. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan strategisch advies over circulariteit. De vraag hoe om te gaan met grondstoffen en afval zit tegenwoordig aan de voorkant. Vanuit aanbestedingen, maar ook omdat bedrijven er zelf meer mee bezig zijn. Het grappige: het woord metaal valt bijna nooit meer. Het gaat vooral over het beperken van grondstofverlies, waarbij metaal uiteraard onze expertise blijft.’

Het hele verhaal over de A&M Groep in ons nieuwe magazine. Dat nummer presenteren wij op maandag 17 oktober in The Boathouse Kralingen tijdens de Rotterdam Business Party.

Dit artikel wordt u aangeboden door

A&M Recycling Groep

In het hart van de Randstad, middenin het dynamische Rotterdamse haven- en industriegebied vindt u A&M Recycling. Sinds december 2014 heeft A&M ook een vestiging in Barendrecht aan de Achterzeedijk 57 (hal 12). A&M is specialist in metaalrecycling en kan als recyclingbedrijf bogen op jarenlange ervaring. Onze kracht zit ‘m in onze dienstverlening en in onze manier van ondernemen: innovatief én verantwoord.

Meer nieuws