Innovatie

‘Baanbrekende projecten en ideeën’ op InnovatieExpo

21-06-23

Op 2 november vindt in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam de InnovatieExpo 2023 plaats. De registratie daarvoor is deze week geopend. Die dag treffen vertegenwoordigers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden die bijdragen aan innovatie in de fysieke leefomgeving, elkaar daar. De organisatie is in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Die belooft ‘baanbrekende projecten en ideeën op het gebied van slimme steden, circulaire economie, energietransitie en meer’. Er worden 2.000 deelnemers en tientallen standhouders en sprekers verwacht.

Adviseurs van RVO geven op de InnovatieExpo 2023 uitleg over stimuleringsmogelijkheden die diverse innovatieregelingen bieden. Met de fysieke leefomgeving worden bouwwerken, infrastructuur, watersystemen, bodem, lucht, landschap, natuur en erfgoed bedoeld. 

Bouwmateriaal van zeewier

Onder leiding van dagvoorzitters Mark Wijman en Fiona Yauw treden vooraanstaande sprekers op. Onder hen zijn landschapsarchitect Jannemarie de Jonge, futurist Christian Kromme en klimaatexpert Tim van Hattum. Hun presentaties gaan over hoe we in Nederland de fysieke leefomgeving inrichten met het oog op de transities. Ze bespreken hoe we gezamenlijk kunnen transformeren naar een duurzame toekomst voor een toekomstbestendig Nederland.

Innovaties die op de InnovatieExpo aan bod komen zijn bijvoorbeeld circulair biologisch afbreekbaar bouwmateriaal van zeewier, geodata-toepassingen en zonnepanelen die duurzame stroom leveren en tegelijkertijd gewassen beschermen.

Matchmaking

Er zijn interactieve sessies en gelegenheden om te netwerken en samen te werken aan innovatieve oplossingen. RVO-medewerkers zijn beschikbaar voor matchmaking. Zij kunnen deelnemers aan de InnovatieExpo meer vertellen over de regelingen en adviseren over de mogelijkheden. 

‘Via een matchmakingapp en een fysieke informatiedesk helpen wij deelnemers om in contact te komen met de juiste personen.’ 

Aanmelden voor de InnovatieExpo 2023 kan hier. 

foto: TT Stock/Adobe Stock)

Meer nieuws