Innovatie

Boston helpt Bytesnet bij groene technologische oplossingen

Bytesnet - Rotterdam

Datacenter Bytesnet heeft een belangrijke slag geslagen in het leveren van groene technologische oplossingen. Door de helpende hand van Boston Limited, leverancier van toonaangevende high-performance technologie is de Rotterdamse-Groningse provider van Colocatie, HPC en netwerk- en clouddienst in staat belangrijke duurzaamheidsprojecten te verwezenlijken voor WarmteStad in het noorden van het land.

WarmteStad maakt al gebruik van de restwarmte die vrijkomt bij het koelen van de servers en de IT-apparatuur in het groene datacenter van Bytesnet, d’ROOT. In zijn missie de CO₂-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen loopt Bytesnet als provider sowieso voorop. Het bedrijf, met een Rotterdamse en Groningse tak, levert zogeheten efficiënte energieprestaties tegen lagere kosten en verkleint daarmee zowel de eigen footprint als die van de klant. Als eerste datacenter in Nederland doet Bytesnet een pilot om groene waterstof in te zetten als energiebron en innoveert het verder door IT-systemen onder te dompelen in olie.

‘Bytesnet wil de partner zijn als het gaat om de levering van een betrouwbare en duurzame IT-infrastructuur’, stelt managing director Jan-Joris van Dijk op de site van Bytesnet. ‘Met de expertise van Boston kan Bytesnet, met de gemeente Rotterdam, Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis als verdere klanten, ongekende energiebesparingen realiseren. ‘Tegelijkertijd kunnen we een hogere kwaliteit van dienstverlening leveren die tegemoetkomt aan de almaar hogere eisen van data-intensieve organisaties. Boston heeft ons bijgestaan in deze zoektocht.’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws