Innovatie

Job Oosterwijk: ‘Verkerk voorop in data-driven onderhoud high-end kantoorgebouwen’  

Verkerk. - Rotterdam


Verkerk, onderdeel van VINCI Energies Nederland, heeft het technisch beheer overgenomen van zusterbedrijf Bosman. Business unit manager Job Oosterwijk begeleidde de integratie vanuit Verkerk. Die vond symbolisch plaats bij een van de meest duurzame high-end kantoorpanden van Nederland: EDGE Amsterdam West.  

Verkerk heeft er naast Zwijndrecht nu een vestiging in Leusden bij?   
Ja, heel leuk. Afgelopen maanden heb ik de integratie begeleid. Bosman is primair een projectorganisatie. Door haar technisch beheer voortaan onder te brengen bij Verkerk, komt er meer focus op het technische beheer van high-end kantoorpanden. Deze innovatieve en duurzame panden, voornamelijk gelegen langs de A10 en de Amsterdamse Zuidas, voldoen aan de nieuwste eisen en technieken op het gebied van gebouwbeheer. Dit maakt de stap naar voorspellend onderhoud mogelijk.  

Een voorbeeld van new maintenance?   
Inderdaad. Het onderhoud van gebouwen wordt steeds meer data-driven. Gebouwen zitten vol met slimme installaties en de nieuwste technologieën. Storingen komen digitaal binnen vanuit het gebouwbeheersysteem en worden 24/7 uitgelezen op afstand. Wij krijgen zelfs al een melding als een installatie van de grenswaarde afwijkt. Soms hoeft een monteur niet eens meer fysiek aanwezig te zijn om problemen op te lossen. We investeren ook flink in onze medewerkers. Trainingen en bijscholing is van groot belang in deze transitie voor onze experts. Want laten we eerlijk zijn, technologie staat nooit stil, net als Verkerk. Wij willen voorop blijven lopen. Ook in ons recent gestarte trainingscentrum voor schoolverlaters investeren we om de nieuwe generatie monteurs voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.  

Wat maakt high-end gebouwen zoals EDGE Amsterdam West zo bijzonder?  
Een duurzaam kantoorcomplex met 52.000 vierkante meter ruimte. Het is fascinerend om te werken aan zulke grote panden die zo geavanceerd zijn, vol met de nieuwste technologieën en gebouwd volgens de hoogste normen. EDGE Amsterdam West is een parel, met zijn BREEAM Outstanding certificering en energieneutrale installaties. Het team van Bosman heeft indrukwekkend werk geleverd. Verkerk kan nu volledig focussen op het technisch beheer.   

Hoe ben jij zelf terechtgekomen in deze branche?  
Oorspronkelijk wilde ik fysiotherapeut worden, maar als snel realiseerde ik me dat het niet helemaal mijn passie was. Toen kreeg ik de kans om als werkvoorbereider te gaan werken bij een installatietechnisch bedrijf. Dat was een keerpunt. Ik was pas zestien en had geen enkele technische ervaring. Ik ben vervolgens ook twee jaar in de buitendienst gaan werken en in deeltijd gaan studeren; van installatietechniek, technische bedrijfskunde tot een universitaire MBA. In totaal ruim tien jaar in de boeken gezeten. Een prima combi met mijn werk, dat meegroeide met mijn studie en andersom. Eerst bij Feenstra, toen bij VINCI Energies Nederland, en na de overname, bij Verkerk. Verkerk is een bedrijf dat medewerkers de kans en mogelijkheden biedt zich verder te ontwikkelen. Dat heb ik zelf ervaren en ik ken genoeg collega’s die eenzelfde traject hebben doorlopen.   

Wat motiveert je in je werk?  
Wat me als techneut echt boeit, is de evolutie naar slimme, technologisch geavanceerde en duurzame gebouwen. Ik vind het geweldig om nu als business unit manager betrokken te zijn bij het onderhoud van deze panden en dit samen met een team van prachtige mensen te mogen realiseren. We doen het bij Verkerk echt met elkaar, dat maakt het zo bijzonder. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Verkerk.

Bringing buildings to life!

Meer nieuws