Innovatie

Tips voor een perfect relatiegeschenk!

20-02-24

Heb je een eigen bedrijf dan heb je het vast en zeker al eens gegeven of gekregen. Een relatiegeschenk. Ze bestaan al en lange tijd en zijn nog steeds en blijven ook nog wel voor een lange tijd de beste manier om niet alleen je waardering te uiten, maar ook je merk te vertegenwoordigen. Net als andere producten zijn de trends omtrent relatiegeschenken natuurlijk wel door de tijd heen verandert. Duurzaamheid, populariteit van merken en tiktok trends hebben allemaal impact. Daarom delen we hieronder onze tips voor het vinden van het perfecte relatiegeschenk dat bij jouw bedrijf past.

Aan wie geef je het? 

Klinkt natuurlijk logisch dat je rekening moet houden met aan wie je het cadeau geeft, maar toch zijn mensen vaak geneigd om te kijken wat ze zelf leuk zouden vinden. En dat is niet altijd hetzelfde als de persoon aan wie je het geeft. Is je doelgroep heel breed? Dan zijn praktische producten zoals tassen, notitieboekjes en pennen met opdruk van je logo nog altijd hartstikke populair.

Je scoort extra punten als je kan laten zien dat je je doelgroep echt begrijpt. Wil je iets geven aan een echte sportliefhebber, dan zal een bidon met jouw naam erop zeker goed van pas komen. Bovendien val je pas echt goed op wanneer mensen jouw naam tegenkomen op plaatsen waar ze het niet verwachten. Zo heeft een waterbouwbedrijf zijn relaties eens een douchecoach waarmee je water kan besparen gegeven.

Groen moet je doen!
Je weet het zeker vast zelf ook, maar duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Perfect om dit dan ook toe te passen bij het geven van relatiegeschenken. Geef bijvoorbeeld in plaats van een standaard mok er eentje van bamboe. Ook geschenken waarbij er een verhaal verteld wordt zoals Tony’s Chocolonely doen het goed. Maar een product wat direct bijdraagt aan het milieu is pas echt een hit. Greengiving is niet alleen goed voor het klimaat, maar geeft uw bedrijf ook nog eens een positief imago. 

Ruil Kerst in voor Pasen
Natuurlijk geef je je relaties een cadeau met Kerst, maar zo doet de rest ook. Ze verwachten het met Kerst, maar je loopt wel het risico om te verdwijnen in de massa. Stuur dan ook eens relatiegeschenk buiten de verwachte tijden om. Je valt meer op wanneer je iets stuurt rond de Pasen of nét voor de zomervakantie. Wedden dat je dan echt iemand verrast en er wat langer wordt doorgepraat door de zonnebrand met jouw naam dan normaal?

Meer nieuws