Mobiliteit en vervoer

Boers Crew Services breidt serviceaanbod uit met bloedtests voor zeevarenden

Boers Crew Services B.V. - Rotterdam

Boers Crew Services voegt een nieuwe dienst toe aan het al brede serviceaanbod voor zeevarenden. De crew change specialist gaat de mogelijkheid aanbieden om preventieve bloedtests af te nemen. ‘De zeeman staat voor ons op nummer één. Onze slogan is niet voor niets Your crew, our people,’ zegt Peter Smit, Group Director en co-owner van Boers Crew Services.

Het bedrijf neemt het initiatief om de gezondheid van zeevarenden te verbeteren als ze op zee zijn zonder toegang tot medische professionals. Dat dit nodig is, blijkt uit de cijfers. 5% van de mensen die de preventieve tests uitvoeren, ontdekken dat ze een ernstige levensbedreigende ziekte hebben. De meeste gezondheidsproblemen doen zich voor vanaf de leeftijd van 25 jaar en ouder. Aangezien 60% van de zeevarenden ouder is dan 25 jaar, kunnen deze tests hun kansen om vroegtijdig een gezondheidsprobleem op te sporen aanzienlijk vergroten.

Tekst gaat verder onder de video.

Fysieke gezondheid verbeteren
Peter Smit: ‘Deze dienst zal ongetwijfeld de fysieke gezondheid van zeevarenden verbeteren terwijl ze voor langere tijd op zee zijn. Er wordt terecht veel aandacht besteed aan geestelijke gezondheid. Maar we mogen ook de fysieke gezondheid niet vergeten. Veel bemanningsleden kunnen zich angstig of bezorgd voelen als ze voor langere tijd weggaan en een aanhoudend gezondheidsprobleem hebben dat ze niet in de gaten kunnen houden. Als ze bijvoorbeeld een vitaminetekort of een hoog cholesterolgehalte hebben, kunnen ze er door onze reguliere bloedtesten gerust op zijn dat ze hun toestand in de gaten kunnen houden en tijdig medische hulp kunnen krijgen.’

Introductie in Nederland
De bloedtest wordt afgenomen door een eenvoudige vingerprik waarbij een paar druppels bloed nodig zijn. De zeeman kan deze afname zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een medic die aan boord of in het hotel komt. De uitslag wordt gedeeld via een AVG gecertificeerde en persoonlijke app waarbij duidelijk wordt aangegeven wat de resultaten per onderdeel zijn. Bij elk onderdeel wordt een korte toelichting gegeven om te verduidelijken wat de uitslag precies betekent. Boers Crew Services biedt de service vanaf maandag 11 september aan voor haar klanten in Nederland. Uitbreiding naar België en Duitsland is een logische volgende stap.

Lees ook: Boers Crew Services opent kantoor in Antwerpen: ‘Nu aanwezig in de drie grootste Europese havens’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Boers Crew Services B.V.

Your crew, our people!

Meer nieuws