Mobiliteit en vervoer

Handelsmissie naar London International Shipping Week

07-08-23

Bedrijven uit de maritieme sector die zaken willen doen in het Verenigd Koninkrijk, kunnen van 13 tot en met 15 september deelnemen aan een handelsmissie naar de London International Shipping Week. Dit evenement trekt meer dan 30.000 professionals uit de wereldwijde maritieme sector en scheepvaart.

Het Netherlands Business Support Office in Manchester, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade in Londen organiseren de missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Rotterdam Maritime Capital of Europe en Rotterdam Maritime Services Community zijn ook betrokken bij de missie.

Netherlands Day

Nederland biedt als officiële National Pavilion Partner tijdens de Shipping Week een eigen programma om Nederlandse en Britse organisaties te verbinden. Dit Nederlandse programma sluit aan bij de drie hoofdthema’s van de Shipping Week:
– Innovatie en smart ports (bedrijfs- en innovatietechnologie)
– Duurzaamheid (verwijderen of verminderen van CO2-uitstoot)
– Wet- en regelgeving (compliance)
De missie is bedoeld voor Nederlandse scale-ups, mkb-bedrijven en organisaties in de maritieme sector die actief zijn op de drie hoofdthema’s van de Shipping Week. In het LISW-beursprogramma staat een Netherlands Day geprogrammeerd rond deze thema’s. Speciaal voor Nederlandse bedrijven die innovatieve oplossingen hebben voor havens en de scheepvaart en voor aanbieders van maritieme diensten.
Op de Netherlands Day komen tal van sprekers aan het woord. Ook is er een expositie: The maritime future is NOW! Daar kunnen deelnemers aan de missie zich presenteren met een eigen expositietafel.

Smart ports

De Britse maritieme sector biedt Nederlandse ondernemers met oplossingen voor smart ports en duurzame scheepvaart volop kansen, promoot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de handelsmissie. ‘De Britse overheid heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in deze thema’s.’
Bij de ontwikkeling van smart ports draait het om nieuwe, digitale en automatische processen. Door invoering van free ports veranderen bestaande Britse havens in nieuwe, economische clusters.

De energietransitie in het VK stimuleert schonere scheepvaart. Ook zorgt de ontwikkeling voor autonome schepen, hogere efficiëntie en verbeterde veiligheid. ‘Er zijn kansen voor bedrijven die andere brandstoffen ontwikkelen of batterijen voor schepen maken. Er zijn ook mogelijkheden in deze sectoren voor andere ondernemers en dienstverleners’ aldus RVO.

‘Londen is het grootste centrum voor zakelijke dienstverlening in de wereld. Dit biedt kansen voor Nederlandse aanbieders om hier klantcontacten op te doen en internationaal te ondernemen. De maritieme sector krijgt versneld te maken met eisen voor verduurzaming. Nederlandse bedrijven zoals onderzoekers, consultants en experts kunnen hierop inspelen en de sector helpen om te voldoen aan de duurzaamheidseisen.’

Deelname

Deelname aan de handelsmissie kost 500 euro per bedrijf. Dat is voor maximaal twee deelnemers per organisatie. Per extra persoon kost het 250 euro. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan tot uiterlijk 13 augustus 2023.

(foto Moofushi/AdobeStock)

Meer nieuws