Mobiliteit en vervoer

Havenondernemers geven gul tijdens Haven Charity Gala Rotterdam 

04-09-23

Op donderdag 31 augustus vond voor de vierde keer het Haven Charity Gala Rotterdam plaats. Deze keer werd het bedrijfsleven uit voornamelijk de wereld van haven en logistiek samen met hun (internationale) relaties ontvangen in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam. Aan het eind van de avond stond de teller op 1.010.305 euro. De opbrengst is bestemd voor twee goede doelen: het Leontienhuis, en S.V. Gio.

Het Haven Charity Gala Rotterdam, deze keer gepresenteerd door Ruud van Os (RTV Rijnmond) en Dyantha Brooks (SBS6), was volledig uitverkocht. Opvallend was dat het gezelschap nóg internationaler was dan voorgaande edities. 

(foto Mirjam Lems)

Spannende veiling

De steun van de haven voor het gala en voor de deze keer geselecteerde goede doelen bleek al uit het grote aantal tafels waaraan de gerenommeerde bedrijven de avond samen met hun gasten beleefden. Daarnaast werd ook geld ingezameld met een geanimeerd verlopen veiling. Die stond onder leiding van Christie’s veilingmeester Pauline Cramer. 

Er waren tal van spectaculaire en zeer gewilde kavels, waarvan de meeste belangeloos beschikbaar waren gesteld. Ze varieerden van een padelwedstrijd met Robin van Persie, met door kunstenaar Marcel Labrie beschilderde rackets tot een exclusieve reis naar Andrea Bocelli en de gesigneerde racehandschoenen waarmee Max Verstappen enkele dagen eerder de Grand Prix van Zandvoort won.

Leontien en Giovanni

De opbrengst van het gala is bestemd voor twee goede doelen. Het Leontienhuis, opgericht door veelvoudig Olympisch en wereldkampioen Leontien Zijlaard-van Moorsel en S.V.Gio, onderdeel van de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Het Leontienhuis helpt patiënten met een eetstoornis op weg naar hun herstel en S.V. Gio organiseert sportactiviteiten en (school)begeleiding om kinderen die in Rotterdamse achterstandswijken opgroeien een kansrijke toekomst te geven. 

Zowel Leontien van Moorsel als Giovanni van Bronckhorst waren zelf aanwezig op het Haven Charity Gala. Beide ex-topsporters gaven op het podium uitleg over hun plannen, de resultaten en de noodzaak van funding voor hun organisaties. De indrukwekkende videobeelden en interviews werden omlijst door optredens van Crazy Piano’s, John Paul Chacon en Jeroen van der Boom.

foto: Aan het eind van de avond overhandigde het bestuur van Haven Charity Gala Rotterdam de cheque aan Giovanni van Bronckhorst en Leontien Zijlaard-van Moorsel.(foto’s Mirjam Lems) 

Meer nieuws