Mobiliteit en vervoer

‘Ode aan vrouwen in de automotive branche!’

Möller Autoschade - Rotterdam

Op 8 maart 2023 is het Internationale Vrouwendag. Hoog tijd voor een charmeoffensief vond Möller Autoschade. Het bedrijf brengt met een speciale campagne een ode aan vrouwen in de automotive branche. ‘We hebben last van een imagoprobleem’, vertelt marketing manager Jolique Möller. ‘Er heerst een totaal verkeerd beeld van het werk in de technische autobranche. Dat dit alleen voor mannen is weggelegd bijvoorbeeld, en dat een techneut onder zware of vieze werkomstandigheden moet presteren. Of dat vrouwen bij een autoschadebedrijf alleen maar op kantoor werken. Maar niets is minder waar; ook beroepen als autoschadespecialist of autospuiter zijn voor vrouwen weggelegd. Vrouwen hebben oog voor detail en werken over het algemeen veel secuurder dan mannen,’ lacht Jolique.

Niet alleen kwaliteit voert de boventoon bij het familiebedrijf dat in 1979 is opgericht door Jolique’s vader Alfred én moeder Magchelina. ‘Misschien omdat mijn moeder zo’n grote rol heeft gespeeld binnen het bedrijf, staat diversiteit bij ons hoog op de agenda.’ Momenteel is 17,5% van alle medewerkers bij Möller Autoschade vrouw; dit percentage ligt beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde van 15%. Daarmee laat het familiebedrijf, met zes vestigingen in en rond Rotterdam, en totaal 125 medewerkers, zien dat het kan! ‘Maar we hebben méér vrouwen nodig in de techniek,’ is de luid en duidelijke oproep van Jolique.

Tekst gaat verder onder de foto

‘Met onze campagne hopen we andere vrouwen te inspireren om te kiezen voor de automotive branche. Onze sector verandert sterk, waardoor er ook nieuwe banen ontstaan. Vrouwen zijn harder nodig dan ooit. Waarom mijn vrouwelijke collega’s voor deze branche hebben gekozen? Ze geven vooral aan dat de autoschadebranche goede arbeidsvoorwaarden, voldoende uitdaging en doorgroeimogelijkheden biedt. Ook het werken met mannen wordt ervaren als prettig door de duidelijke communicatie over en weer. Typische mannengrappen nemen ze op de koop toe.’

‘Staan ons mannetje’

Zoals een van de vrouwen bij Möller zegt: ‘We steken allemaal onze handen uit de mouwen, of het nu achter de receptie, de computer of in de werkplaats is. Wij vrouwen staan ons mannetje!’ De conclusie is dus duidelijk: er is geen vrouwen- of mannenwereld. ‘Wees vooral jezelf en respecteer elkaar,’ aldus Jolique.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Möller Autoschade

Ruim 35 jaar zijn wij serieus goed in schadeherstel.

Meer nieuws