Mobiliteit en vervoer

Jos Sollie nieuwe aandeelhouder van M. de Koning Automotive Holding

Maas-De Koning - Capelle aan den IJssel

M. de Koning Automotive Holding verwelkomt Jos Sollie als nieuwe aandeelhouder, naast de huidige aandeelhouders Hans en Wim de Koning. Het dealerbedrijf werd opgericht in 1964 en heeft vestigingen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

M. de Koning is officieel dealer van de merken Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens en servicepartner voor Seat en Skoda. Daarnaast is het bedrijf actief in schadeherstel, brandstofverkoop, leasing en verhuur. Bij M. de Koning werken 170 medewerkers.

Algemeen directeur Jos Sollie kwam drie jaar geleden in de directie van het bedrijf. Hij heeft een zeer rijke ervaring in de automotive sector en participeert vanaf januari 2021 als aandeelhouder. Het familiebedrijf werd begin jaren 90 van de vorige eeuw door de broers overgenomen van hun vader en oprichter Maarten de Koning en verder uitgebouwd.

Hans en Wim de Koning blijven intensief bij het bedrijf betrokken als ambassadeurs en houden zich niet meer bezig met de dagelijkse operatie. Zij zullen zich meer concentreren op strategische vraagstukken.

Lees ook: Jos Sollie (M. de Koning Autobedrijven): ‘We wijken niet af van onze visie en strategie’

Met doordacht en vooruitstrevend ondernemerschap is M. de Koning Automotive Holding een sterk merk geworden in de regio. Jos Sollie spreekt met de beslissing het vertrouwen uit in de continuïteit van het bedrijf en de samenwerking richting de toekomst. Het doel van deze stap is om met drie aandeelhouders de ambities voor groei, digitalisering en professionalisering in versterkte vorm aan te gaan.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Maas-De Koning

Persoonlijke aandacht, zorgvuldigheid en kwaliteit. Dat is kenmerkend voor M. de Koning. Met 170 gemotiveerde professionals werken wij aan één gezamenlijk doel: zorgeloze mobiliteit voor onze klanten. Kortom, u staat bij ons centraal!

Meer nieuws